Mezi účastníky nechyběly ani malé děti. Cílem akce bylo promítání a beseda o deštném pralese, která se konala v poutním domě II. na Hostýně. Účastníci pochodu měli možnost zhlédnout nové záběry, které pořídili aktivisté projektu Green life a Prales dětem – Zuzka a Milan – na Sumatře a také na Slovensku.

K velmi zajímavým záběrům patřily ty z korun stromů a záběry z fotopastí. Objevili se na nich sloni, tygři, různé druhy opic a také zajímaví exotičtí ptáci. Tak jako loni, i letos přispěli účastníci pochodu dobrovolným příspěvkem na pomoc deštnému pralesu. Vybrala se částka 1801,- Kč. Tyto peníze budou odeslány na transparentní účet projektu Prales dětem.

Jedná se o ojedinělý český projekt, který se zaměřuje na spolupráci se školami. Chtěla bych poděkovat Milanovi Jeglíkovi a všem jeho spolupracovníkům, kteří přispěli ke zdárnému průběhu celé akce. Poděkování si zaslouží také všichni účastníci, malí i velcí. Odměnou všem byla tradiční placka a dobrý pocit z podpory dobré věci.

Děkujeme také pracovníkům restaurace v Poutním domě II. za příjemné prostředí a možnost uskutečnit zde besedu. Již nyní vás zveme na pátý ročník, který se bude konat 30. prosince 2020.

Jarmila Vaclachová