Naposled se případ, kdy seniorka pustila do svého bytu neznámou osobu, a poté přišla o peníze, stal ve středu přímo v Uherském Hradišti. Před domem na tamní ulici Prokopa Holého oslovila neznámá žena 83letou stařenku se záminkou, že jí nese příspěvek na léky, které mají být od roku 2008 zdraženy.

Seniorka tuto ženu pozvala do bytu, kde jí neznámá ukázala pětitisícovou bankovku. Stařence pak tvrdila, že jí z toho náleží 1000 korun, a proto bankovku potřebuje rozměnit,“ uvedl Krejčíř. Důvěřivá paní poté vytáhla obálku s penězi a neznámé ženě bankovku rozměnila. Zbytek peněz v obálce nechala ležet na stole v obývacím pokoji. Po odchodu dotyčné důchodkyně zjistila, že jí obálka chybí. Celkem tak přišla o 9400 korun. „Dle popisu se jednalo o ženu ve věku asi 50 až 55 let, vysokou 170 až 175 centimetrů, plnoštíhlé postavy, světlé pleti, s tmavými vlasy sčesanými do drdolu, oblečené do černého kabátu. V ruce držela doklady a přes rameno měla přehozenou kabelku,“ poznamenal mluvčí a upozornil, že nelze vyloučit pohyb této osoby po okrese.

„Přes informační kampaň se v posledních letech počty obdobně okradených seniorů nijak razantně nemění,“ prozradil Krejčíř. Za letošní rok se terčem podvodníků stalo v regionu třináct důchodců.

Skutečnost, že právě nejstarší občané bývají snadným cílem zlodějů, potvrdila také vrchní sestra Domova pro seniory Buchlovice Ludmila Hájková. „Staří lidé jsou velmi důvěřiví a často se nedokážou ztotožnit s realitou dnešní společnosti,“ doplnila zdravotnice.