„Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a Morkovic-Slížan se dvěma zásahovými vozy a také dvě jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Zborovic a Morkovic,“ konstatoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že už je v plamenech celá kabina náklaďáku a požár se dále rozšiřuje na palivové nádrže. „Jeden proud vody proto směřovali hasiči na hašení plamenů a druhým ochlazovali palivové nádrže,“ poznamenal Mitáček.

Požár byl postupně lokalizován a uhašen, po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. „Řidič uvedl, že při jízdě uviděl ve zpětném zrcátku kouř, následně se soupravou zastavil a venku spatřil požár pod kabinou vozu. Mobilním telefonem přivolal pomoc a do příjezdu hasičů se snažil sám požár uhasit vodou, což ale nebylo dostatečně účinné,“ popsal mluvčí krajských hasičů.

Oheň postupně zničil kabinu a část motoru, způsobená škoda byla odborníky vyčíslena na padesát tisíc korun. „Příčinou vzniku požáru byla technická závada, k úniku pohonných hmot při požáru nedošlo,“ dodal Mitáček.