Zájem o ping pongový turnaj byl větší než pořadatelé očekávali, proto bylo nutné se ze střediska přesunout přímo do sportovní haly.

Hra jim šla mnohem rychleji, k dispozici tady totiž měli hned tři hrací stoly. Bojovat o medaile přišlo celkem jedenáct hráčů.

V keramické dílně děti vytvářely předměty a postavičky ze svých oblíbených filmů a pohádek.

V kouzelnické škole se pak mladí kouzelníci učili trikům od svého staršího kolegy. Zkoušeli si ambulanční uzel, trik s kuličkou, z novin vytvořit palmu a vykouzlit uzlíky na provázku. Někteří už byli zkušení, jiným se dařilo méně. Jedním z ostřílených kouzelníků byl i patnáctiletý Radek Šimčík.

„Vystupuji pod uměleckým jménem Mág Radek. Kouzlení se věnuju už sedm let. Všechny triky jsou hlavně o tréninku," vysvětlil mladík.

O své zkušenosti se s mladými kouzelníky dělil holešovský mág Miroslav Svoboda. Kouzlení se věnuje už desítky let. Za sebou má také řadu úspěšných vystoupení. Prozradil, že triky a scény si vymýšlí sám. Rekvizity jsou prý hodně finančně náročné. S dětmi se ve středisku setkává pravidelně už od podzimu.

„Kouzlíme tady spolu už od října. Pravidelně sem chodím a učím děti různé triky. Dnes nás je tady ale méně," konstatoval Svoboda.