Šlo podle něj vlastně o jakousi první předzápisovou část, chystají jich tady ale ještě několik.

„Během prázdnin jsme se rozhodli, že musíme myslet i na naše budoucí žáky a nechceme to nechávat až na únorový zápis. Rádi bychom dětem ještě před tím nabídli, aby se s rodiči k nám do školy mohly přijít podívat a přitom si užít různé činnosti a seznámit se s prostředím," poznamenal pro Kroměřížský deník ředitel.

V listopadu tak předškoláky čeká návštěva školy s mateřskou školou, v prosinci zase velký jarmark, kde se podívají na vystoupení tanečního a dramatického kroužku a také se dočkají malé pozornosti.

„Na začátku prosince už budeme mít v provozu také plavecký bazén a tak bude připravena ukázková hodina plavání," upozornil Ivo Junášek.

Poslední předzápisová návštěva školy je pak čeká 19. ledna: to se bude konat zápis nanečisto. „Když pak k tomu opravdovému přijdou, budou už o něco jistější. Myslíme si, že po tom všem mohou do školy k zápisu dorazit v pohodě, rádi a bez stresů. I rodičům, kteří naši školu uvidí poprvé a zjistí, jak vypadá a co nabízí, to může pomoci s výběrem," uzavřel ředitel.