VYBERTE SI REGION

V Rajnochovicích našli nejlepší guláš. Podívejte se

Rajnochovice – /FOTOGALERIE/ „Čekal jsem to,“ přiznal krátce po vyhlášení výsledků dvaačtyřicetiletý Aleš Horák z Přerova, vítěz soutěže O nejlepší guláš Rajnochovic.

4.12.2011 2
SDÍLEJ:
Fotogalerie
7 fotografií
V Rajnochovicích se v sobotu 3. prosince 2011 uskutečnila soutěž O nejlepší guláš Rajnochovic. Čtyřčlenná porota hodnotila sedmnáct vzorků.

V Rajnochovicích se v sobotu 3. prosince 2011 uskutečnila soutěž O nejlepší guláš Rajnochovic. Čtyřčlenná porota hodnotila sedmnáct vzorků.Foto: DENÍK/Kuncová Jarmila

Chuťové buňky poroty a hlavně jejich body získal gulášem z hovězí kližky.

„Dělal jsem ho sám. Začal jsem vařit už v pátek a dnes dokončil. Dal jsem do něj maďarskou paprikovou pastu,“ prozradil Horák ingredienci, která z něj možná v sobotu udělala vítěze.

„Moc dlouho nevařím, ale minulý týden jsem obdobný guláš připravil pro padesát lidí. Byl ale z vepřového masa,“ dodal spokojený oceněný kuchař.

O nejlepší guláš Rajnochovic se v sobotu v tamní základní škole utkalo celkem sedmnáct vzorků, které dodaly především místní. Soutěž se přitom konala poprvé a zrodila se prý v hlavě tamního starosty Antonína Uhříka.

„Mám moc rád hovězí guláš s knedlíky, je to na mě také vidět. Říkal jsem si, že bychom mohli připravit nějakou zajímavou akci, nejen každoroční posezení s obyvateli,“ řekl starosta.

Vzorky přijímali před začátkem akce v zavíčkovaných zavařovacích sklenicích o minimálním obsahu 0,7 litru. Jedním ze čtyř porotců, který potom guláše degustoval, byl i místní lesník Jaroslav Svěch.

„Mám guláš moc rád, proto jsem se také do poroty přihlásil. Nepočítali jsme, že se sejde tolik vzorků, tudíž i jejich hodnocení nebylo vůbec jednoduché,“ podotkl Svěch.

Měl prý i svého favorita. „Neuspěl jsem ale. Skončil až na třetím místě,“ doplnil Svěch.

Na druhém místě skončil Miroslav Frkal a třetí patří Jaroslavu Čechovi, který se také během akce postaral o hudební zábavu.

Autor: Jarmila Kuncová

4.12.2011 VSTUP DO DISKUSE 2
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hasiči krotili v Bystřici požár garáže, upozornil na něj kolemjdoucí
3

Hasiči krotili v Bystřici požár garáže, upozornil na něj kolemjdoucí

Na pět stovek kusů drůbeže soukromého chovatele z Lověšic muselo být utraceno kvůli ptačí chřipce. Na snímku chovatel Dalibor Kubík
AKTUALIZOVÁNO
17

Další ohnisko ptačí chřipky: v Lověšicích na Přerovsku

V holešovské zámecké kapli restaurují vzácné náhrobky

Holešov – Zámek Holešov nechal zrestaurovat dva vzácné renesanční náhrobky, které tvoří součást expozice zámecké kaple. Náhrobky z druhé poloviny 16. století pocházejí z místního kostela Nanebevzetí Panny Marie ještě z období, než Rottalové nechali kostel přestavět do dnešní barokní podoby. S největší pravděpodobností se jedná o první odborný konzervátorský a restaurátorský zásah po více než čtyři sta letech.

Kamélie budou mít letos v Kroměříži i vlastní ples

Kroměříž – Tradice je tradice, začátek turistické sezony v Květné zahradě v Kroměříži tak bude i letos patřit rozkvetlým kaméliím. Od 10. února do 12. března se návštěvníci budou moci už pošesté kochat krásou stoletých rostlin, které právě v únoru a březnu bohatě nakvétají.

Zlínský kraj se má čím chlubit. A není to jen jídlo

Zlínský kraj - Vína ze Slovácka i Valašska, chléb z Mařatic či Střelné, slaninu a uzené ze Zlínska či sýry a škvarky z celého kraje. Nejen na tyto a jiné gastronomické dobroty, ale také na kulturu, památky, kulturní akce či třeba cyklistiku bude lákat Zlínský kraj na veletrhu Regiontour 2017 v Brně.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies