Krásného dárečku pod stromečkem se tak letos dočkaly hned tři maminky.

„Čtyřiadvacátého se nám narodili dva chlapci a jedno děvčátko," prozradila mluvčí nemocnice Veronika Klímová.

Na Štědrý den byli kromě lékařů v pohotovosti také hasiči. Jejich výjezd si v Kroměříži vyžádal požár trávy, který se ale profesionálům podařilo zlikvidovat během chvíle. Další zásah pak čekal čtyři jednotky v Bezměrově, kde vzplanuly balíky slámy. Na místě zasahovali hasiči z Kroměříže, Bezměrova a Kojetína.

„Po asi dvou hodinách, ve kterých hasiči rozhrabali a dohasili poslední ohniska, byla ohlášena celková likvidace požáru," vysvětlil krajský mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Dodal, že hasiči ve Zlínském kraji zasahovali celkem u deseti událostí. Ve všech případech se jednalo pouze o zásahy menšího rozsahu.

Připraveni zasáhnout byli během svátků také kroměřížští strážníci. Ti během Vánoc vyjížděli například odchytnout tři zatoulané psy, tři lidi museli odvézt na záchytnou stanici a řešili rušení nočního klidu.

„Nejvíce nadýchala osmadvacetiletá žena, která hned v půl sedmé ráno na Štědrý den nadýchala 3,34 promile," upřesnil šéf kroměřížských strážníků Libor Kubiš.

Dopadnout se strážníkům během svátků podařilo také dva chlapce, kteří se na Velkém náměstí v Kroměříži pokoušeli z vánoční kasičky vybrat peníze.

„Zkoušeli to pomocí drátu, ale vyrušili je kolemjdoucí, kterých se zalekli a z místa utekli. Hlídka je následně zadržela a předala rodičům. Chlapcům bylo jedenáct a třináct let," dodal Libor Kubiš.

Téměř bezproblémovou službu měli také policisté.

„Kromě běžných výjezdů jsme letos nemuseli řešit žádnou mimořádnou událost," řekla kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.