„Oba letos sedmdesátiletí hasiči dlouhodobě jako dobrovolníci pracují ve prospěch občanů Kroměříže,“ poznamenal starosta města Jaroslav Němec.

Zdeněk Janásek vstoupil k dobrovolným hasičům už v roce 1962, jejich velitelem je od roku 1994. Aktivně se během své kariéry podílel na ochraně životů, zdraví a majetku před požáry a jejich následky. „Zapojuje se i do oblasti prevence a výchovy mládeže a aktivně se podílel také na budování zbrojnice na Hanáckém náměstí. Už loni při příležitosti 110. výročí založení SDH Kroměříž obdržel stříbrnou pamětní medaili, nyní se tedy dočkal ještě vyššího ocenění,“ připomněl mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Novým zastupitelem v Kroměříži se stal Jaroslav Procházka z KSČM, který nahradil stranickou kolegyni Kamilu Dudovou: ta v září na svůj mandát rezignovala.
Kroměříž má nového zastupitele, nahradil kolegyni z KSČM

Antonín Františ je dobrovolným hasičem od roku 1972, starostou SDH Kroměříž pak od roku 1995. Stejně jako jeho kolega vykonával činnost zaměřenou na ochranu lidských životů, zdraví a majetku před požáry a jejich následky. „Byl navíc i profesionálním hasičem a dobrovolníkům pomáhal nejprve především v oblasti zabezpečovací a spojové techniky, účastnil se i zásahů. Nyní se podílí na veškeré činnosti sboru včetně ukázek činnosti dobrovolných hasičů,“ uzavřel mluvčí radnice.

Ilustrační foto.
Volby 2017: Víte komu dáte svůj hlas?