„V rámci obnovy zeleně jsme také pokáceli v obci staré borovice a vysázeli nové túje. Velkou investici jsme pak tedy vložili do chodníku okolo mateřské školy, ale i do bezbariérového přístupu a vydláždění dvora," vyjmenoval starosta Jiří Kužma.

Na tuto akci Karolín dostal část peněz z dotace od kraje, a to přímo z Programu na podporu obnovy venkova. „V minulém roce jsme koupili ještě dva pozemky od soukromého majitele, ty totiž sousedí s kulturně sportovním areálem a do budoucna uvažujeme právě i o rozšíření areálu," prozradil starosta.

Aktuálně obec požádala kraj o dotaci na uvedený přístupový chodník, ale žádost byla bohužel zamítnuta. „Letos tedy vypracujeme projekt na kompletní revitalizaci chodníků, další projekt se bude týkat i kompletní rekonstrukce hasičské zbrojnice," doplnil Jiří Kužma.

Na tuto rekonstrukci podala obec také žádost o dotace. „Čekáme, jestli nám požadavek přes hasičský záchranný sbor schválí nebo ne," objasnil starosta: bez dotací by totiž podle něj financování nebylo pro obec reálné. 

DANIELA ZEDNÍČKOVÁ