„Sešlo se nám tady toho opravdu hodně a jsme rádi, že toho lidé přinesli tolik,“ pochvalovala si jedna z organizátorek Petra Neradilová. Doplnila, že ji velmi těší, že lidé nosili věci čisté a zachovalé, téměř jako nové.

„Našli se však i tací, kteří nám sem hodili pytel věcí a byli rádi, že se toho zbavili. Ale i za to jsme rádi, všechno se využije pro dobrou věc,“ poznamenala Neradilová.

A jak se teda všechno zužitkovalo? Valnou část věcí si koupili sami návštěvníci akce a přispěli tím na kroměřížský Klokánek.

„Co zbylo, jsme rozdělili na dvě části. Zachovalejší kusy jsme poslali potřebným do stacionáře v Ostravě, zbytek jsme zavezli do Žeranovic. Tam se totiž pořádal sběr věcí, které se posílaly na Ukrajinu,“ vysvětlila Neradilová.

Dodala, že to, že všechny vybrané věci najdou své nové majitele a pomohou jim, vykompenzovalo všechny obavy organizátorek o smyslu akce.

„Jsme si teď jistí, že akce smysl rozhodně měla a že se povedla,“ doplnila s úsměvem Neradilová. Nechala se slyšet, že do budoucna bude spolu s ostatními organizátorkami uvažovat o dalším ročníku této akce.

A dveře se v hasičské zbrojnici rozhodně netrhly. „Přišla jsem se jenom tak letmo podívat, co tady všechno bude. Nevěřila jsem, že si odtud odnesu tolik krásných věcí a navíc za tak málo peněz,“ nechala se slyšet Markéta Železníková z Bystřice pod Hostýnem.

Autor: Lucie Ságnerová