„Letos jsme nechali zbourat hospodářské budovy na obecní základně. Připravujeme tam totiž projekt na výstavbu garáží, zázemí pro techniku a šatny se sociálním zařízením pro obecní pracovníky," poznamenal břestský starosta Jaromír Navrátil.

Na fotbalovém hřišti pro změnu zvládla obec nainstalovat automatické zavlažování hřiště i vybudovat nové tréninkové plochy.

„Další povedenou akcí je dokončení zateplení mateřské školy, která dostala i novou střechu a navíc na ni připevnili i webovou kameru, která snímá dění v čapím hnízdě. Zájemci tak budou moci opět na jaře život čápů sledovat na obecních stránkách. Nechali jsme opravit i hlavy komínů na základní škole a budově našeho Domova," dodal starosta.

Tím výčet letošních investic nekončí: ve vestibulu obecního úřadu je nově přístupný dotykový monitor, na kterém si mohou lidé prohlédnout aktuality z obce.

„Dále jsme zajistili nové sběrné místo na plasty, papír a sklo v ulici, která vede na nádraží, a do dětského hřiště ve sportovním areálu Rajčuda jsme pořídili nový herní prvek pro nejmenší horolezce," usmál se Jaromír Navrátil.

Do konce roku by v Břestu ještě rádi zahájili stavební práce na vybudování infrastruktury pro výstavbu rodinných domů v lokalitě Přední Kraváky a dojde také na první opravu místní hospůdky.

„Chystáme se dokončit projekt na opravu hřbitova a máme v plánu zahájit práce na rekonstrukci chodníků, veřejného osvětlení a rozhlasu. Tato akce ale závisí na firmě E.on, která musí nejdříve provést kabelizaci rozvodů nízkého napětí v této části obce. Na tu čekáme už dva roky, až poté budeme opravovat chodníky," vysvětlil břestský starosta.

DANIELA ZEDNÍČKOVÁ