Letošní prázdniny tak majitelům bohatě vynahradí loňské nepříliš povedené tržby: tehdy jim především srpen doslova propršel a bazény zely prázdnotou. Letos se ovšem stal pravý opak. Plno měla třeba koupaliště v krajském Zlíně: Zelené v Bartošově čtvrti, Panorama na sídlišti Jižní Svahy i areál městských lázní nedaleko centra.

„Návštěvnost se bude pohybovat kolem rekordního roku 2013, kdy na Zelené přišlo 33 tisíc a na Panoramu 29 tisíc lidí," řekl Lubomír Matoušek, ředitel městské společnosti Steza, která koupaliště provozuje.

Na kroměřížském koupališti Bajda pak museli letos kvůli velkému počtu návštěvníků posilovat personál. „Do poloviny srpna bylo nádherně, počasí lákalo lidi k vodě. Sezona byla velice vydařená," pochvaluje si vedoucí koupaliště Petr Opravil.

Také plovárny v menších obcích regionu si na nezájem návštěvníků stěžovat nemohla. Rusava v Hostýnských vrších hlásí letos útok na rekordní návštěvnost, která činí zhruba 40 tisíc lidí.

„Může to tak být. Letos je návštěvnost oproti loňsku skoro dvojnásobná. Obávali jsme se, zda nám vydrží voda, vydatnost pramene totiž poklesla. Naštěstí jsme ale odběr vody pro koupaliště zastavit nemuseli," řekl starosta Rusavy Bohumil Škarpich.

Zaplněný byl i uherskohradišťský akvapark, kam se do vnitřního areálu vejde 350 a do venkovního 1500 lidí.

„Obzvláště o víkendech jsme se dostali na hranici kapacity, kdy se stalo, že jsme další lidi pouštěli až poté, co jiní z akvaparku odešli," podotkl ředitel Jiří Durďák.

Podle něj je letošní návštěvnost rekordní za pět let od otevření. Například v červenci přišlo 45.945 lidí, což je druhá největší měsíční návštěvnost v historii akvaparku.

Plno bylo i ve Valašském Meziříčí. „Sezona vyšla úplně perfektně. Návštěvnost je mimořádná, zhruba 37 tisíc lidí, a to ještě nemáme konec sezony," popsala Miroslava Wrzecká, jednatelka společnosti ST Servis, která areál provozuje.

Hodně lidí chodilo i ve Vsetíně, kde kromě venkovního bazénu Sokolák u lázní je letos poprvé po rekonstrukci kompletní sezonu v provozu areál U průmyslovky.

„Zaznamenali jsme rekordní denní návštěvnost a zřejmě bude překonána i návštěvnost celková," potvrdil provozní Městských lázní Vsetín Jan Malík.