„Projekt, který připravil odbor kultury a cestovního ruchu města Kroměříže, si klade za cíl přilákat návštěvníky k posezení, zklidnění v čase předvánočního shonu, ochutnání a nákupu dobrot, dárků a ozdob,“ potvrzuje místostarostka Daniela Hebnarová.

Mimo stánkového prodeje, ve kterém návštěvníci mohli najít širokým sortimentem od teplého jídla, sladkostí a stylových nápojů až po výzdobu, vánoční přání, dárečky a další drobnosti, na ně zde čekal bohatý program hudebních vystoupení, divadelní představení, promítání „zimního“ kina, workshopy a dílničky.

NOVÁ KAPLE. Už je vysvěcena.
Kroměřížská nemocnice má už svoji kapli

Děti si také mohli vychutnat opravdový sníh, strašidelné čerty, zákoutí s obřím iglú a velkými postavami z filmu Doba ledová, ty také i nadále mohou využít jako originální fotokoutek.

Pro originální vzpomínkovou fotku je možné také využít betlém ze slámy v životní velikosti evokující typické české Vánoce.

Hlavně pro děti je také určená letošní novinka, kterou je projekt Sdílené vánoce. Pod vánočním stromečkem na ně zde čekají dárky.

„Lidé si mohou dárek vzít, pokud pod stromek vloží jiný,“ doplňuje vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Pavel Zrna.

Přičemž hodnota dárků by měla být od sto do 200 korun a mělo by se jednat o nové věci, vhodné pro děti. Program Adventu na radnici bude trvat až do 21. prosince.

V rámci akce Česko zpívá koledy, kterou pořádá  Deník, se zpívalo na stovkách míst po České republice. Jedním z míst byla i Kroměříž - konkrétně v Domově pro seniory u Moravy. Vystoupil zde smíšený pěvecký sbor z Arcibiskupského gymnázia Kroměříž pod vede
Na Kroměřížsku Česko zpívá koledy na oblibě neztrácí – spíše naopak, účast roste