„Tam jsme měli domluvený výukový program i s praktickými ukázkami. Jelikož tam je i menší záchranná stanice, byla tam pokryta i sekce záchranářské práce,“ popsala vedoucí tábora Květa Zemanová.

Ve středu se pak táborníci pro změnu vypravili do nedalekých Dobrotic na Ranč u Tuffa, kde si všechny děti vyzkoušely jízdu na koni nebo na poníkovi. Po obědě na ně čekala výroba domácí kosmetiky, ve které pokračovaly i ve čtvrtek, kromě toho si vyzkoušely i malování na trička a dnes mají navštívit zámeckou putovní výstavu exotických zvířat.

Na táboře se sešlo osmnáct dětí ve věku od pěti do třinácti let: některé z nich přes rok navštěvovaly i zoologický kroužek centra TyMy a v otázce fauny tedy nejsou žádnými začátečníky. Tábor si však užili všichni.

„Líbí se mi tu, děláme různé zajímavé věci. Byla jsem už na spoustě podobných táborů, tady mě nejvíc bavilo ježdění na koních a těším se i na výrobu domácí kosmetiky,“ svěřila se Deníku třeba desetiletá Linda Foltýnová z Kroměříže.

A podobně to vidí i další malá tábornice.

„Líbí se mi tu hodně a jsem šťastná, protože jsme tady s Květou. Dnes budeme ještě vyrábět mýdla a šumáky do vany, což mě baví, tak se těším,“ líčila osmiletá Anička Křižáková z Machové.

Na své si samozřejmě přišli nadšení zoologové.

„Hrozně se mi tu líbí, pořád jezdíme na nějaké výlety. Včera jsme třeba byli v ornitologické stanici a já mám ptáky moc rád. Dozvěděli jsme se třeba, kdo má nejmenší vejce a jaký je nejmenší pták,“ vylíčil jedenáctiletý Ondřej Nedbal z Holešova, který přes rok chodil do zoologického kroužku v TyMy.

Zkušenosti načerpané na táboře nebo v kroužku se dětem často vrátí i ve škole.

„Mám zpětnou vazbu i od učitelek, se kterými spolupracujeme, že děti ze zoologického kroužku nosí nadstandardní informace, které pak v hodinách prvouky nebo přírodopisu předávají i celé třídě,“ potvrdila vedoucí tábora.

Krom Wars: klání ve freeskiingu neboli akrobatických skocích do vody. Ilustrační foto
Krom Wars se po letech vrací na kroměřížskou Bajdu