Peníze od rodičů a babičky potěšily například devítiletého Ondřeje Kolbingera z Hulína. „Schovávám si je, protože bych si rád koupil mini motorku,“ vysvětlil školák.

Zároveň prozradil, že jeho spolužáci obdrželi od rodičů nejen peníze, ale také různé hračky. „Kamarád Dan dostal například plyšáka,“ nastínil Ondřej.
Ondřejova maminka podotkla, že peníze dostává synek právě díky tomu, že si je opravdu schovává, aby si mohl vytouženou motorku pořídit.
„Aspoň ho tak podporujeme v šetření. Víc dárků však nedostal, protože jsme už před týdnem investovali finance do oslavy jeho narozenin,“ vysvětlila Alena Kolbingerová.

Čtrnáctiletý Tomáš Stuchlík z Holešova byl dárky od rodičů překvapen, žádnou konkrétní odměnu si totiž nepřál. „Jsem moc spokojený, dostal jsem sadu příborů k ešusu, které se budou hodit, když jedu na nějakou akci,“ pochlubil se Tomáš.

Také dostal od rodičů peníze na drát, ze kterého si bude splétat drátěnou košili. „Od babičky jsem pak dostal sto korun, takže jsem moc rád,“ dodal školák, kterému se na letošním vysvědčení objevily čtyři dvojky.

Obrázková knížka o zvířatech zase potěšila jedenáctiletou Dominiku Pokornou z Kroměříže. „Ráda si prohlížím zvířata z exotických zemí, moc se mi líbí třeba panda. Rodiče mi proto dali za samé jedničky atlas s fotografiemi. A ještě jsme byli na večeři,“ uzavřela spokojená Dominika.