VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kroměřížský výčepní se utkal na soutěži v Plzni se svými kolegy

Kroměříž – Až v Plzni, konkrétně na šestém ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, reprezentoval minulý týden region Jan Najman.

10.8.2011 1
SDÍLEJ:

O titul Pilsner Urquell Master Bartender České republiky se ve čtvrtek 4. srpna 2011 v Plzni utkal sedmatřicetiletý Jan Najman z Plzeňské pivnice v Kroměříži.Foto: DENÍK/Kuncová Jarmila

Společně se svou manželkou totiž třetím rokem provozuje v Kroměříži Plzeňskou pivnici. Pro sedmatřicetiletého výčepního byla účast v plzeňské soutěži premiérou. Probojovat se do celostátního kola přitom nebylo nic snadného.

„Všechno začalo registrací. Ti, co jí zdárně absolvovali, byli rozděleni do regionálních kol. Já jsem jej absolvoval v Brně,“ líčil v úterý pro Deník Najman.

Úspěšně musel zvládnout testy a prokázat také odborné vědomosti.

„Týkaly se například historie piva, jeho ošetření, servírování či čepování. Předvedli jsme, co umíme s pivem, jak načepovat na hladinku, do třetinky či zda zvládáme odborně nalít pivo z láhve,“ popsal kroměřížský výčepní.

Regionální kolo rovněž zdárně zvládl a společně s dalšími čtyřmi kolegy mohl zamířit minulý týden na celorepublikové kolo. Tam už sice nezvítězil, ani se neumístil do třetího místa, účast v soutěži však pro něj znamená velký úspěch.

„Celá soutěž byla perfektní, na trému ani nebyl čas. Člověk se seznámil s novými lidmi, navázal nové kontakty,“ pochvaluje si Najman.

A které pivo má vlastně nejraději? Samozřejmě prý to plzeňské.

„Není to však kvůli tomu, že bych chtěl dělat reklamu svému podniku. Než jsme jej převzali po bývalém majiteli, chodil jsem sem na pivo,“ říká s úsměvem výčepní.

Ochutnal už pochopitelně i piva jiných značek, dokonce i takzvanou trikoloru. Ta mu zachutnala natolik, že ji ve svém podniku rovněž začal čepovat.

„V první třetině je černé pivo, následuje třetinka dvanáctky. Nahoře nechybí bílá pěna,“ uzavírá vyprávění úspěšný výčepní.

10.8.2011 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dvě jednotky hasičů zasahovaly u střetu vozidel v Dřínově
4

Dopravní nehoda v Dřínově si vyžádala několik raněných

Festival židovské kultury 2016 v Holešově.

Holešovský Festival židovské kultury se zaměří na umění a architekturu

Dobrovolníci z celého světa zvelebují židovský hřbitov

Dobrovolníci z několika zemí světa, konkrétně z Běloruska, Číny, Slovenska, Německa, Koreje a Španělska, dorazili ve středu 19. července do Holešova, aby pomohli navrátit důstojnost tamnímu židovskému hřbitovu.

AUTOMIX.CZ

Toužíte po klasické škodovce? Na prodej jich je řada. Tyhle jsou nejzajímavější

Aut mladoboleslavské značky se na české inzerci povalují přímo hordy, v drtivé většině případů jde ale o běžné modely moderní éry. Co když ale sháníte škodováckou klasiku? I v tomhle případě je bohatý výběr.

Známá firma objednávala u strážníků tank

Třiašedesátiletý muž ze Zlína zavolal ve čtvrtek 20. července na tísňovou linku zlínských strážníků, že si chce objednat tank.

Potraviny, které nesou značku Perla Zlínska

Pepřová kotlela z Otrokovic nebo jogurtové mléko Jahoda ze Štítné nad Vláří nesou nově označení PERLA ZLÍNSKA. Agrární komora Zlín ve spolupráci se Zlínským krajem ocenila letos šestnáct produktů. V soutěži o nejlepší regionální potravinářské výrobky bojovalo o značku 139 výrobků od 44 producentů.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení