„Po půl jedné odpoledne tam zasahovali profesionální hasiči z Kroměříže. K nehodě Fordu Focus došlo na silnici směrem Roštín. Auto levou stranou narazilo do kmene stromu za krajnicí vozovky, při nehodě došlo ke zranění řidičky a dvou malých dětí," popsal mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Jako první se na místo nehody dostali místní lidé, kteří ženu i děti dopravili do blízkého objektu zemědělského podniku, kde je následně předali posádce zdravotnické záchranné služby.

„Ta všechny zraněné odvezla k další kontrole do nemocnice. Ještě než na místo přijeli profesionální hasiči z Kroměříže, kteří byli vyslání v 12:21 hodin, stačili svědci nehody havarované vozidlo zakrýt plachtou, která měla chránit jeho interiér před sněhem," poznamenal mluvčí.

Hasiči pak jen zabezpečili vůz proti požáru a zkontrolovali zda nedošlo k úniku provozních kapalin, místo pak předali policistům.

V pátek se ale bouralo například také na rychlostní komunikaci z Otrokovic do Hulína, konkrétně na jejím 16. kilometru. Jedno z aut tam skončilo mimo komunikaci, řidiči tak museli místem projíždět opatrně.

Opatrnost ale v zásadě platí na silnicích neustále: už ve čtvrtek se o tom přesvědčil řidič, který havaroval pro změnu u Přílep. "Osobní Fiat Stilo tam vyjel mimo komunikaci, narazil do břehu a převrátil se zpět na vozovku, kterou částečně zablokoval," vylíčil Libor Netopil.

Při nehodě došlo i k většímu úniku provozních kapalin, ten hasiči zlikvidovali pomocí sorbentů. Po převrácení vozidla zpět na kola pomohli s jeho naložením na odtahovou službu a místo nehody uklidili. Celá událost se obešla bez zranění," dodal mluvčí hasičů. (hed)

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU