Jako první už tradičně v regionu zahajuje sezonu koupaliště v Rusavě. Bazén, brouzdaliště, tobogán dlouhý šedesát šest metrů a venkovní vířivku s masážními lavicemi a tryskami si lidé mohou užívat i za chladnějšího počasí, k dispozici je totiž solární ohřev vody.

Brány rusavského koupaliště by se měly otevřít na přelomu května a června.

„Vzhledem k dlouhé zimě jsme s přípravami začali pozdě. Do dvacátého května bychom ale chtěli mít všechno připravené a co nejdříve otevřít. Kvůli počasí se letos zpozdíme asi o měsíc," potvrdil Deníku starosta Rusavy Bohumil Šarpich.

S ohledem na počasí otevřou letos koupaliště v Hulíně. Podle odhadů ředitele tamního sportovního areálu to bude asi v polovině června.

Malý bazén čeká v Hulíně do léta ještě několik úprav, především děti se pak mohou těšit na nové atrakce. „Malý bazén a brouzdaliště budou nově vyfóliována a letos přibudou i dětské atrakce: vodní beruška a skluzavka pro děti," upřesnil ředitel Jaroslav Rosypal.

Vstupem zdarma tradičně zahájí sezonu koupaliště v Chropyni. První návštěvníky tam přivítají jednatřicátého května. I zde je voda v bazénech díky tepelným čerpadlům o něco teplejší, cena vstupného jinak zůstává už třetím rokem stejná.

„Od prvního června budeme mít už normálně otevřeno. Letos v areálu přibude trampolína a skákací hrad pro děti," přislíbil vedoucí technického úseku Správy majetku města Chropyně Dalibor Kondler.

Přípravy finišují i na největším kroměřížském koupališti, tamní Bajdě. Tráva je posečena, v pondělí tam plánují vypuštění bazénu a začne se s čistěním.

Brzy poté už bude napuštěna čistá voda a v půli května by mohlo být koupaliště zprovozněno. V areálu Bajdy letos přibudou také nové hrací prvky pro děti, místo najdou u brouzdaliště a volejbalových kurtů. „Od půli května bychom chtěli být připraveni na zahájení sezony. Pokud nám to počasí dovolí, tak otevřeme. Nejzazší termín je prvního června," slíbil ředitel kroměřížských sportovišť Karel Holík.