Do větších oprav se letos pustili v Chropyni, ani tam ale navzdory tomu nezdraží. Zahájení provozu připadá tradičně na začátek června, záleží jen a pouze na počasí.

Také na koupališti v Hulíně provedli přes zimu jisté úpravy, plavecký bazén si ale zachovává svůj status.

„Upravovali jsme technologii u menšího bazénu, samozřejmě jsme je i natřeli, aktuálně už budeme hotovi také s napouštěním," prozradil Deníku ředitel společnosti Kombyt servis Hulín Antonín Huťka. Vše je podle něj připraveno na otevření prvního června.

Vzhled plaveckého bazénu zůstává stejný a podobně také vstupné: za celodenní lístek zaplatí dospělý padesát a děti třicet korun.

V Chropyni byly opravy o něco rozsáhlejší, ale ani tam nezdraží: staré brouzdaliště nevyhovovalo technicky, tudíž se ho město rozhodlo zmodernizovat.

„Dětský bazének je samostatný, má i svou vlastní čističku a aktuálně okolo něj doděláváme dlažbu. Oficiálně otevřeme třetího června," slibuje správce koupaliště Vojtěch Štolfa.

Na návštěvníky čekají upravená sociální zařízení či nové turnikety, vstup do areálu budou mít pohodlnější i maminky s kočárky. Cena vstupu pro dospělého zůstává na sedmdesáti korunách.

„Přistavěli jsme i více uzamykatelných skříněk na odkládání věcí a jsou k dispozici i dva nové tenisové kurty," uzavřel správce.

I na Bajdě v Kroměříži bude vstupné letos stejné.

„Otevření plánujeme na pátek třetího června. Provedli jsme klasické práce: opravili šatny a případně natřeli zábradlí," dodal provozovatel koupaliště Petr Opravil.

Také holešovské koupaliště má zatím v plánu otevříti mezi prvním a patnáctým červnem podle počasí.

„Mimo sezonu jsme provedli jen klasickou údržbu bazénu, na další léto už jsme samozřejmě nachystání," ujišťuje jednatel Technických služeb Holešov Miroslav Strnad.

Letos návštěvníci zaplatí za vstup pro dospělého padesát korun, za dítě pak třicet.

„Je super, že se nebude zdražovat, snad bude počasí letos koupalištím přát víc, než zimní sezona lyžařům," přeje si asi za všechny plavce například třiadvacetiletá Mirka Straková z Holešova.

DANIELA ZEDNÍČKOVÁ