„Nalepili je i na má soukromá auta," postěžoval si Pavel Karhan, holešovský podnikatel, zastupitel a sedmička na kandidátce strany do krajských voleb.

Krajská manažerka ANO Kateřina Bařinková ovšem obratem odmítla, že by s tím hnutí mělo něco společného.

Podle Pavla Karhana se samolepky s nápisem Prostě volím ANO objevily z pátku na sobotu v areálu Tělovýchovné jednoty Orel, kde se konal v sobotu fotbalový turnaj. "Areál byl polepen zvnějšku i zevnitř samolepkami ANO. Byly i na mantinelech hřiště a v našich stanech. Lepí to na hlavu mně i Jiřímu Čunkovi (krajský lídr KDU-ČSL) a Šárce Jelínkové (kandidátka do Senátu za kroměřížský obvod)," zlobí se Pavel Karhan.

Upozornil také, že se lidovcům v minulých dnech ztratily asi dvě desítky plachet, které měli v obcích na Holešovsku a Bystřicku. „Objevily se tam poté materiály hnutí ANO. Je to evidentní útok proti lidovcům," míní zastupitel.

Podle Kateřiny Bařinkové ale ANO v žádném případě volební materiály konkurence nepoškozuje. „Nemáme to zapotřebí," tvrdí krajská manažerka hnutí. Podle ní hnutí na svých mítincích samolepky rozdává, kontrolu nad tím, co s nimi lidé dělají, už ale nemá.

Podle Pavla Karhana je za poškození volebních materiálů lidovců zodpovědný holešovský místostarosta Radek Doležel, který je čtyřkou na krajské kandidátce hnutí ANO. Také ten to ale odmítá.

„Předminulý týden v pátek jsme měli v Holešově velký mítink a rozdali jsme hodně propagačních materiálů včetně samolepek. Zřejmě se nějaká parta mladých lidí opila a večer je lepila na materiály KDU-ČSL," míní Radek Doležel.

Podle něj se v Holešově v neděli pro změnu objevily rozbité předvolební plakáty hnutí ANO. „Máme na sloupech sololitové desky a na nich plakáty. V neděli byly roztrhané, asi to byla reakce na přelepení billboardů a plachet KDU-ČSL," soudí holešovský místostarosta.

Podle Karhana se lidovci neobrátili na policii, a podle Doležela se to nechystá udělat ani ANO. „Městská policie procházela kamerové záznamy a nic na nich není. Hledání pachatele by bylo složité," krčí rameny místostarosta.

Velitel holešovské městské policie Eduard Dlhopolček ale v pondělí řekl, že záznamy z kamer zatím strážníci nekontrolovali. „Požádal mě o to až později pan Karhan," dodal šéf strážníků. Podle něj mohly viníky zabrat tři nebo čtyři kamery. „Musíme záznamy projít. Uvidíme, co na nich bude," dodal Eduard Dlhopolček .

Kampaň do říjnových krajských a senátních voleb byla jinak zatím ve Zlínském kraji klidná, jen na jejím začátku se nepohodli bývalí partneři, STAN a TOP 09, kteří v roce 2012 kandidovali společně a letos jdou do voleb každý sám. STAN se nelíbilo, že TOP 09 na svých billboardech uvedla, že kandiduje s podporou starostů. Ve Zlínském kraji má přitom jen dva, jednoho z nich – Rudolfa Seiferta – právě v Holešově.

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU