Ještě dnes si lidé mohou naposled užít vánoční jarmark na kroměřížském Velkém náměstí. Přímo na Štědrý den se pak budou sloužit hlavně oblíbené půlnoční mše. Například v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kroměříži pořádají v sobotu v 15.30 dětskou mši vánoční, v deset pak půlnoční pro dospělé.

Stejný čas dětské mše mají i v kostele svatého Mořice a na půlnoční tam mohou lidé přijít už v devět večer, podobně jako v Hradisku či v kostele svatého Floriána ve Skašticích. Ve farním kostele v Holešově pořádají půlnoční pro děti o půl čtvrté a pro dospělé pak v deset hodin večer.

První svátek vánoční mohou lidé oslavit například Rybovou Českou mší vánoční: hrát se bude jak v Kroměříži, tak v Holešově.

„Začátek je o půl čtvrté v kroměřížském Kostele Nanebevzetí Panny Marie. Vystoupí například Pěvecký sbor smetana Hulín či Chrámový sbor Panny Marie pod taktovkou Lenky Poláškové," objasňují organizátoři. V Holešově pořádají mši v tamní kostele Nanebevzetí Panny Marie a ve stejný čas.

I na Štěpána mají lidé z regionu řadu příležitostí, kam vyrazit. Například na Rusavě se koná už tradiční Štěpánská naháňka, dá se vyrazit i na pochod až k Hostýnu. „Štěpánská vycházka s Portáši startuje už o čtvrt na devět z nádvoří bystřického zámku," zvou pořadatelé.

V Holešově pak na druhý svátek vánoční slouží mši Moravské děti. Začíná se od půl šesté v Kostele Nanebevzetí Panny Marie, vstupné je sedmdesát korun.

DANIELA ZEDNÍČKOVÁ