Měřil se tlak a tepová frekvence, všichni finalisté obdrželi informační složky s programem na celou dobu reality show a také tabulky pro posouzení důležitých naměřených hodnot jako např. BMI, WHR – poměr pasu a boků a procenta tělesného tuku.

„Ve složkách nechyběl ani počáteční orientační jídelníček a návod na změnu životního stylu. Už na tomto setkání padly první poznatky o změnách v jídelníčku a jeho vlivu na organismus. První úkoly, které dostali všichni účastníci hned na první lekci, byly pravidelná strava, nastavení pitného režimu a také to, jak se zaměřit na vhodný výběr potravin," vysvětlila koordinátorka celého projektu Michaela Šandová z Eventy – centra zdraví a krásy.

„A výsledky přišly už po pár dnech. Více energie, klidný spánek a ubývající chutě na sladkosti a jiné pochutiny," dodala koordinátorka projektu.

Následovala také první společná aktivita nazvaná active walk čili aktivní chůze na pohyblivém pásu včetně posilovacích cviků. Tady si každý prověřil svou fyzickou zdatnost a kondici.

„Všichni se tak trochu zapotili, ale s úsměvem na tváři drželi společný krok. Odcházeli spokojení. Proč by ne? Vždyť si dali pořádně do těla a to je nakoplo do dalších kroků k vysněnému cíli. Někteří se rozběhli tak, že se objednali na další hodinu hned další den ráno," usmála se provozovatelka a lektorka sportcentra Euphoria Andrea Jagošová.

KTERÁ DALŠÍ CVIČENÍ MAJÍ SOUTĚŽÍCÍ NAPLÁNOVÁNA? ČTĚTE V SOBOTNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ KROMĚŘÍŽSKÉHO DENÍKU!

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU