Výstava myslivosti, rybářství a včelařství tam bude otevřena od pátku do neděle denně od 9 do 17 hodin.

Expozice s mysliveckou tematikou je letošní novinkou. Na výstavišti vyroste světnice hájovny, ve které nebude chybět myslivecký nábytek ani ukázka stolování. To přehlídka trofejí je naopak už pevnou součástí výstavy. „Lidé si budou moct prohlédnout stovky kusů srnčí, daňčí, mufloní i jelení zvěře,“ řekla manažerka výstavy Andrea Majdová.

K vidění budou lovecká psí plemena, v doprovodném programu se představí mladí řezbáři, kteří vytvoří pro výstaviště nový betlém. Děti ze základních škol na Kroměřížsku zase budou vystavovat nejlepší práce ze soutěže na téma Mé toulky za zvěří. Pořadatelé mysleli také na gastronomii. V neděli se proto uskuteční soutěž o nejlepší zvěřinový guláš. „Do hlasování se i samotní návštěvníci akce,“ dodala manažerka kroměřížského výstaviště. Děti si budou moci vyzkoušet laserovou střelnici nebo střelbu z luku na trojrozměrné modely zvířat. Připraveny budou dílny, kde si děti mohou ze dřeva a dalších materiálů vyrobit vlastní zvířátko.

Čtenáři Deníku pak mohou už vyhrát třikrát po dvou vstupenkách na výstavu zcela zdarma: stačí zavolat ve čtvrtek 30. března 2017 mezi 12.30 a 12.45 na telefonní číslo 602 741 493 a odpovědět na soutěžní otázku: Kolikátý ročník této výstavy se letos koná? První tři volající vyhrají vždy dvě vstupenky.