Na první pohled závodům nepřálo počasí, jezdci byli promočení až na kost. Chladno a deštivo však zcela vyhovoval koňům, kteří hýřili energií. „Dneska se jelo dobře, až na ten déšť, ale zas aspoň držel povrch, když to bylo pořádně namočený. Já osobně mám raději toto vlhčí počasí, aspoň tak mají koně v sobě energii, když je velké horko, tak se jim nechce a jsou rychle unavení," pochvalovala si vítězka první kategorie „Z", Lucie Soustružníková z Brněnské stáje.

Spokojenost byla znát i na pořadatelích, kterým ani trocha deště nezkazila náladu. „Počasí trošku horší, ale po čtyřiceti stupních, které jsme měli na posledním závodě, je tohle rozhodně lepší," svěřil se Deníku pořadatel závodu Petr Galatík.

Koho však déšť nejspíš odradil, jsou diváci. „Trochu nás mrzí návštěvnost, lidé si na závody v drezúře ještě nenašli svou cestu. Na druhou stranu jsme velmi spokojeni s účastí, která je nadprůměrná, proto také závody začali již brzo ráno a budeme jezdit bez přestávky až do deváté hodiny večer," posteskl si Galatík.

Český drezurní pohár je na Gruntu Galatík již po třetí. Těšánky se tak řadí mezi pořádající města, jako jsou Karlovy Vary, Praha nebo Pardubice, což podle něj svědčí o velké prestiži.„Je tu republiková špička, chybí snad jen mistr republiky, který však byl na minulých závodech. Tento závod patří mezi sedm nejvýznamnějších v republice, je to v podstatě kvalifikace na hlavní závod, který proběhne v říjnu," dodává Galatík.