Jeho pořadatelem byla společnost Medical plus doktorky Evy Dokoupilové spolu s Okresním sdružením lékařů České lékařské komory a Českou lékařskou společností J. E. Purkyně. Před zahájením odborného programu setkání si jeho účastníci vyslechli v bazilice Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje půlhodinový varhanní koncert v podání velehradského varhaníka Jakuba Macka. Poté Eva Valentová, pracovnice velehradské farnosti, provedla účastníky nejvýznamnějším poutním kostelem v republice a seznámila je s jeho historií.

MUDr. Eva Dokoupilová
Největší změnu v revmatologii přinesly biologické léky, říká lékařka Dokoupilová

Odborný program se uskutečnil v historickém Slovanském sále Stojanova gymnázia. Devět přednášek špiček české revmatologie, předsedy České revmatologické společnosti Jiřího Vencovského, jeho místopředsedy Pavla Horáka, vědeckého sekretáře Karla Pavelky, lékařky Evy Dokoupilové a dalších přednášejících byly účastníky setkání hodnoceny jako vysoce odborné, smysluplné a dokázaly je upoutat a zaujmout.

„Těší mě, že na Velehradské setkání dorazili všichni pozvaní hosté i přednášející, že v řadách účastníků byli mladí lékaři, kterým není lhostejný systém profesního vzdělávání,“ řekl spokojeně Ivan Dokoupil z pořádající společnosti Medical plus.

V Olomouci byli vysvěceni noví pomocní biskupové Antonín Basler a Josef Nuzík (uprostřed)
Straňana Nuzíka vysvětili biskupem. Ceremoniálu přihlížely dva tisíce věřících

Hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, který nad setkáním zdravotníků převzal záštitu, se bez ironie svěřil, že byl potěšen tím, jak slovutnou společnost, na niž byl lékařkou Evou Dokoupilovou pozván, mohl navštívit. „Tak krásné prostředí, jaké bazilika a Stojanovo gymnázium, nacházejícím se v bývalém klášteře nabízí, ať vás při dnešním jednání naplňuje radostí,“ popřál hejtman účastníkům IV. Velehradského setkání lékařů.

Kašna na Masarykově náměstí
Hradiště založil před 760 lety Přemysl Otakar II.

Náměstek ministra zdravotnictví Tom Philipp se zase svěřil, že na setkání přijel nejen kvůli jeho zajímavému programu, ale i těm krásným prostorám baziliky a jednacího sálu. „Jsem potěšen velkou účastí zdravotníků na tomto setkání, protože jsem revmatolog. Přestože jsem náměstek ministra, načerpal jsem na Velehradě nové informace a zkušenosti z oboru revmatologie,“ svěřil se Tom Philipp, který jeden den v týdnu pracuje jako revmatolog.