Možnost bezplatného připojení k internetu začali v posledních letech po nemocnicích požadovat pacienti i další návštěvníci.

„Jsme přesvědčeni, že připojení k internetu by mělo v dnešní době patřit ke standardu, proto jsme se rozhodli pro její vybudování a bezplatné poskytnutí našim pacientům a dalším návštěvníkům," poznamenala ředitelka Kroměřížské nemocnice Lenka Mergenthalová.

Signál je přístupný na všech odděleních a ambulancích.

„Kompletně je tedy pokryta budova A – operační a chirurgické obory, budova B – interní obory, budova L – laboratorní a další obory, obě lékárny a ředitelství. Připojení je pak možné přes chytré mobilní telefony, tablety a notebooky," vyjmenovala mluvčí nemocnice Veronika Klímová.

Možnost připojit se k síti wi-fi se podle dostupných informací rozšiřuje také v dalších nemocnicích v kraji: už od roku 2010 ji třeba postupně zavádí Uherskohradišťská nemocnice.

„Kompletně je pokryt celý centrální objekt, což jsou všechny chirurgické obory, dále pak gynekologicko-porodnické oddělení, plicní oddělení, neurologie, transfuzní stanice, rehabilitace, infekce a dětské oddělení. V lednu se dokončí pokrytí interny a následné péče, což už bude 100 procent zdravotnických oddělení nemocnice," řekla tamní mluvčí Dana Lipovská.

Ve Vsetínské nemocnici funguje wi-fi pro pacienty už téměř dva roky v hlavní budově chirurgických oborů.

„Následně byla realizována také v lůžkové části pavilonu Čtyřlístek. Od loňského roku mají bezplatnou wi-fi také pacienti rehabilitačního oddělení. V dalším rozšiřování wi-
fi budeme i letos pokračovat," slibuje mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

Také ve zlínské krajské nemocnici možnost připojení k internetu roste. Signálem wi-
-fi je pokryta celá chirurgie, hematologicko-transfuzní oddělení, 11. pavilon plicního oddělení, 12. pavilon s ARO i budova oddělení nukleární medicíny.

„Částečně pokryta je budova porodnice a onkologie. Ještě letos by měla být signálem wi-fi pokryta budova interny, LDN, 20. pavilon a ambulance urologie," uzavřela tamní mluvčí Karla Havlíková.