Ve vašem jídelníčku se za poslední dobu změnilo hodně věcí. Můžete si třeba dopřát svoje oblíbené jídlo?

Můj jídelníček se změnil od základu, tedy od každodenní snídaně. Zmizela z něj spousta zbytečných pochutin a sladkostí. V současné době více přemýšlím o tom, co přinese mému tělu jídlo, které sním. Skladba i kombinace jídel je nyní naprosto odlišná od té, na kterou jsem byla léta zvyklá a kterou jsem si dopřávala.

Měla jsem v oblibě sladké pokrmy, dezerty, zákusky a mléčnou čokoládu. Například můj oblíbený zákusek ke kafíčku v podobě karamelového větrníky naprosto zmizel z mého jídelníčku. Vzhledem k tomu, že se snažíme o to, aby naše současné jídelníčky byly vyvážené, nepociťuji potřebu jíst sladké pokrmy.

Jak vám vyhovuje změna denního režimu, ať už se týče jídla nebo i cvičení?

Změna životního stylu, kterou jsem od nového roku začala, na mě působí velmi příznivě. Musím si sice více organizovat svůj čas, ale cítím se plná energie a má denní náplň je bohatší než dříve. Jsem velmi ráda, že jsem dostala příležitost zúčastnit se této reality show, protože mne posunula velmi dopředu. Pracuji jako vedoucí stravování a sestavování jídelních lístků patří do mé pracovní náplně a díky výživové poradkyni, která nás učí jak správně sestavovat jídelníčky, některé své dosavadní nové poznatky uplatňuji i při své práci. Paní Šandová je výživovou poradkyní, která nás vede nejen po stránce výživové, ale i pohybové jako lektorka nordic walkingu. Tento sport je úžasný hlavně v tom, že se díky němu dostaneme do přírody na čerstvý vzduch a zároveň procvičíme 90% svalstva a podpoříme spalování tuků. Mezi další mé oblíbené sportovní aktivity patří active walk, který je velmi zábavný a dám si při tomto cvičení pořádně do těla.

Jakou máte motivaci při cvičení?

Nepotřebuji se ke sportu moc motivovat, jelikož sport a pohyb mám ráda. Co mi však přináší ještě větší radost z pohybu je to, že se dokážeme jako skupina lidí, kteří se účastní této soutěže domluvit a chodíme na některá cvičení společně, což je velmi zábavné. Navíc nás to všechny motivuje k vyšším výkonům a občas se stává, že si kromě běžné hodiny dáme ještě nějaký přídavek v podobě posilování.

Pozorujete na sobě už nějaké změny?

Ano pozoruji, mám více energie, více optimismu a nejen váhové, ale i centimetrové úbytky.

Jakých výsledků chcete během tříměsíčního školení dosáhnout?

Původně jsem měla za cíl zhubnout 10 kg, ale postupem času jsem zjistila, že je to úplný nesmysl. Vůbec není důležité, kolik člověk shodí kilogramů, ale jak se změní objemově. V současné době mám jiný cíl a to, že i když skončí tato reality show, pro mne v podstatě končit nebude, ale budu jí považovat za start své proměny a pokračovat dále v nastoleném novém životním stylu.

Komu nejvíc fandíte? Koho z finalistů nejčastěji vídáte a koho nejméně?

Nemůžu říct, že bych měla osobu, které bych fandila nejvíc, fandím úplně všem. Nejčastěji vídám svou sestru Andreu Jagošovou a nejméně vidím Nikol Formánkovou, ale to je tím, že má tři malé děti a je pro ni určitě složitější než pro kohokoli jiného z nás účastnit se všech společných cvičení. ⋌(hed)