„Máme zaevidovaných 1286 lidí a přišlo nám 813 voličů. Dokonce tu byla paní ve středních letech, která byla u voleb poprvé. Tak se ptala co a jak má dělat," sdělila členka komise Anna Snídalová. V podstatě shodné údaje o účasti hlásily všechny volební obvody.

Také na základní škole Oskol, kde se nacházely tři volební místnosti byl od rána čilý ruch. „Lidé chodili průběžně, je to srovnatelné se včerejškem, kdy přišlo téměř čtyřicet procent voličů. Chodili jsme také s přenosnou volební urnou. Je vidět, že lidé opravdu mají zájem na tom, kdo bude příští hlava státu" poznamenal tamní předseda volební komise Jaroslav Vrana.

Lidé chodili k urnám dobře naladěni. Někdy šla volit dokonce celá rodina najednou. „Vzali jsme i děti, spojili jsme to s procházkou. Navíc děti měly zážitek z toho, když mohly hodit můj lístek do urny," usmál se Jaromír Novotný.

Na Kroměřížsku se volby uskutečnily bez narušení. „Policie nemusela zasahovat v žádné volební místnosti. Nikde nebyl hlášen žádný problém," potvrdila policejní preventistka Barbora Balášová.