V blízkosti obce Rokytnice na ně narazila hlídka policie, podařilo se jim však uprchnout do okolních lesů. Rozeběhlo se tak rozsáhlé pátrání po nich. Muži mají být ozbrojeni, proto byli obyvatelé okolních obcí místními rozhlasy varováni, aby neopouštěli své domovy a drželi se v jejich blízkosti.

„Policisté až do setmění propátrali nepřístupnou a zalesněnou oblast o rozloze asi 3 x 4 kilometrů. Během noci zůstalo na místě stále asi 60 policistů, kteří za pomoci vrtulníku pátrali ve vytipovaných lokalitách a celou oblast hlídali," informovala v úterý zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Ilustrační foto.
Silně opilý mladík napadl v Rokytnici několik mužů

Podle ní se v průběhu pátrací akce policii podařilo zajistit stopy a získat další poznatky o pohybu pachatelů, které bude v následujících dnech dále rozpracovávat společně s policisty ze sousedního státu.

„V úterý bude v pátrání ve vytipovaných lokalitách dále pokračovat několik desítek policistů. V souvislosti s lupiči pátráme také po motocyklu a čtyřkolce, které by mohly být odstavené v blízkosti státní hranice," doplnila zlínská policejní mluvčí.

Podle popisu mají tři muži tmavé oblečení, jeden z nich je ve věku kolem 50 let. S sebou mají kožené vaky, kde zřejmě ukrývají svůj lup.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu.

V tomto případě pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Pátrání po nebezpečných pachatelích, kteří měli v pondělí přepadnout vůz pošty v Hornom Srnie na Slovensku
Manévry na Slavičínsku: bandity ze Slovenska loví desítky policistů