"Kolem páté hodiny odpoledne zavolala na linku 112 neznámá žena, která sdělila, že je pořezaná, a že už to nedává. Dodala, že se nachází na cestě u přehrady v obci Rusava, poté zavěsila a hovory už nepřijímala," popsala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Na místo ihned vyrazila bystřická policejní hlídka a záchranáři, kteří společně prohledali okolí přehrady, zraněnou ale nenašli. Zorganizovali proto pátrací akci.

"Operační důstojník nechal zaměřit mobilní telefon, ze kterého žena volala. Podle zjištěných údajů se měla skutečně nacházet v lokalitě Rusava u přehrady. Dvě desítky pořádkových i dopravních policistů z kroměřížského i ze zlínského okresu tak pročesávaly okolí vodní plochy, nápomocni jim byli také policisté ze zlínského pohotovostně eskortního oddělení a psovodi se služebními psy, kteří dorazili ze Zlína, Vsetína i Uherského Hradiště," upozornila policejní mluvčí.

Čtyřiapadesátiletý cyklista z Kroměříže nezvládl v úterý navečer průjezd mezi kovovými sloupky a lehce se zranil, při dechové zkoušce pak nadýchal 3,14 promile.
Cyklista nezvládl průjezd mezi sloupky, pak nadýchal 3,14 promile

Pátrači prověřili ubytovací zařízení, rekreační střediska, jednotlivé chaty a restaurace, vše s negativním výsledkem. "Pátrali jsme také přímo v obci Rusava, kde už před šestou hodinou bystřičtí policisté oslovili devětadvacetiletou ženu. Ta jim tvrdila, že o žádné zraněné osobě neví, akce tak pokračovala dál," zdůraznila Simona Kyšnerová.

Okolo osmé hodiny policisté konečně zjistili, že oslovená devětadvacetiletá žena jim lhala. "Pohádala se totiž s přítelem, se kterým popíjeli, a tak ji napadlo, že zavolá na linku 112 smyšlené oznámení," konstatovala policejní mluvčí. Dodala, že případ zatím i nadále vyšetřují bystřičtí policisté, není dosud jasné, jaký trest ženě za zbytečné zalarmování záchranného systému může hrozit. (hed)

Ilustrační foto.
Muž přišel o úspory. Během krádeže byl přitom doma i s vnučkou