„Během uplynulých třech měsíců se vloupali do jedenácti objektů, a to převážně v Kroměříži, dva skutky spáchali v nedalekých obcích. Krást chodili v různém složení, minimálně ve dvou, nejčastěji však ve třech," podotkla kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Terčem mladých zlodějů se stávaly především prodejny s občerstvením, bary, hospody a ubytovací zařízení. „Odnášeli si cigarety, alkohol, cukrovinky, elektroniku, peníze a další věci. Majitelům způsobili škodu za bezmála sedmdesát tisíc korun," dodala mluvčí s tím, že obviněný mladík navíc postříkal sprejem fasádu domu v Kroměříži: škoda tam byla vyčíslena na deset tisíc korun.

Kriminalistům se krátce po spáchání posledního vloupání podařilo pachatele dopadnout. Vzhledem k tomu, že obviněný ještě nemá osmnáct let, hrozí mu poloviční sazba, v tomto případě až dva a půl roku vězení," uzavřela mluvčí. Upozornila, že kriminalisté na případu stále pracují a trestu tak neunikne ani patnáctiletý spolupachatel. Pouze nejmladší z trojlístku není zatím trestně odpovědný, také jeho však čeká soudní jednání. (hed)