Případ se týká osmnácti osob, které nechalo už ve čtvrtek Vrchní státní zastupitelství v Olomouci zatknout. Jsou mezi nimi i současní a bývalí elitní policisté a vlivní podnikatelé.

Mezi hlavní zadržené patří vlivný podnikatel David Rusňák, který si měl získávání informací zadávat. Zadržen byl také bývalý elitní policista ÚOOZ Michal Ratajský, který měl policejní informace pro Rusňáka získávat.

NA MÍSTĚ BYLO OSM PODEZŘELÝCH

Přímo v Holešově policie včera podle dostupných informací vyslýchala osm lidí, bližší informace zatím k případu nesdělila. K zásahu speciálních složek policie v areálu policejní školy v Holešově se nechtěl nikdo vyjádřit. To, že část zadržených byla v prostorách této školy vyslýchána, nechtěl nikdo na místě potvrdit.

Situace 18. 5. ráno v areálu otrokovického závodu Toma po nočním masivním požáru.
Likvidaci mohutného požáru v Tomě komplikovaly výbuchy a velký žár

Poskytování informací si vyhradilo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, které ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou případ vyšetřuje. Šéf olomouckých žalobců Ivo Ištvan následně zátah pro Českou televizi potvrdil.

Ve věci jde o podezření z trestné činnosti, která spočívá v úniku informací z trestního řízení a z policejních databází. Konkrétnější výstup by mohl přijít poté, co budou dokončeny probíhající prvotní úkony," komentoval události posledních hodin Ivo Ištvan.

NEVĚDÍ CO SE DĚJE

Žádné informace nemají ani ve společnosti DRFG, ve které je David Rusňák předsedou představenstva a majoritním vlastníkem.

„Zatím nemám žádné informace o vývoji situace. Poslední jsou, že pan Rusňák podává vysvětlení policii. Víc budu vědět, až se zkontaktujeme," uvedl pro Deník mluvčí společnosti Jan Sedláček.

„MĚSTA SE TO NETÝKÁ," ŘÍKÁ STAROSTA

Událost nechtěl komentovat ani starosta Holešova Rudolf Seifert, který je právě na zahraniční cestě v Polsku.

„Přiznám se, že o tom vůbec nic nevím. Právě včera byl v Holešově Den policie, ale vyšetřování Vrchního státního zastupitelství Olomouci v souvislosti s vynášením informací z policejních spisů – to se města netýká," zdůraznil starosta Holešova.

Živý dům – filmová a multimediální expozice, Zlín-Kudlov. Cena syndikátu novinářů.
Vítězné Stavby roku 2016 Zlínského kraje. Podívejte se