Včera se už před domem, kde k tragédii došlo, objevila také první svíčka za mladou ženu.

Devětadvacetiletý přítel zavražděné je ale mrtev také, v sobotu krátce po požáru totiž se svým vozem ve vysoké rychlosti narazil čelně do stromu u Popovic. Policie se důkladně zabývá souvislostí obou případů, podle všeho ale muž dívku zabil a pak sám spáchal sebevraždu.

Okolnosti totiž nasvědčují tomu, že chtěl po vraždě požárem pouze maskovat stopy. Jak se Deníku včera podařilo zjistit, měl údajně ztropit své přítelkyni žárlivou scénu, pak ji brutálně napadnout a byt zapálit. Nato sedl do auta a odjel, sám nejspíš tíhu provinění psychicky neunesl a úmyslně se zabil. Při nárazu do stromu totiž prý nebyl připoutaný a proto neměl šanci čelní náraz přežít.

Lidé z okolí kroměřížského bydliště mladé ženy včera o tragédii mluvit příliš nechtěli: z případu jsou otřeseni a jen stěží hledali slova.

„Tu dívku jsem ani neznal, přitom bydlela kousek ode mě. Je ale hrozné, co se děje kousek od vašich dveří," poznamenal včera například muž bydlící v sousedství bytu, kde k neštěstí došlo.

Oběť víkendové tragédie, která je zatím obestřena tajemstvím, neznala ani pětačtyřicetiletá žena bydlící ve stejné ulici.

„Je příšerné, že se něco takového může stát. Lidé dnes už nemají vůbec žádné zábrany a vidíte, co se děje. Člověk má strach pomalu vycházet ven. Byla to mladá holka, je mi jí líto," posteskla si. Podle policie mladá žena v každém případě zemřela násilnou smrtí. Jaký byl ale motiv a další okolnosti vraždy, zatím není zcela jasné.

„Vzhledem k tomu, že místo činu oheň částečně poškodil, čekali jsme na vyjádření soudního lékaře, který naše nejhorší podezření potvrdil. Žena zemřela násilnou smrtí," potvrdila včera krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Policii teď podle ní čeká série výslechů a případ by měly pomoci objasnit také znalecké posudky.

Související: Vražda, požár a sebevražedná nehoda? Policie rozplétá tragický případ