Obvinění v polovině měsíce července letošního roku vylákali postupně pod různými legendami od osmdesátileté ženy z Kroměříže přes sto tisíc korun.

„Oba navštívili ženu u ní v bytě a pod záminkou, že muž má nemocnou maminku, a vylákali ze seniorky 2300 korun na cestu za ní," popsala kroměřížská policejní preventistka Barbora Balášová.

Den nato navštívil obviněný muž seniorku pro změnu sám s tím, že jeho maminka zemřela a on potřebuje dvacet tisíc na převezení ostatků a následnou kremaci. Důchodkyně opět vybrala peníze z vkladní knížky a předala mu je. Potřetí ženu opět navštívili oba pachatelé.

„Tentokrát žádali o osmdesát tisíc, aby mohli vyřídit dědictví. Důvěřivá seniorka finanční částku vybrala a dala ji muži a ženě. Ti ve všech třech případech slibovali, že peníze vrátí, ale nestalo se tak. Poškozená tedy věc oznámila na policii," doplnila Barbora Balášová.

Díky dobré práci a osobní a místní znalosti kroměřížských kriminalistů se oba podvodníky podařilo dopadnout: oběma teď hrozí až pět let vězení.