Svého úřadu se ujímá s jasnými prioritami, mezi které řadí například dořešení personálních otázek.

„Dnes jsem si oblékl dres zlínské policie. Oblékl jsem si ho rád a nikdo mě k tomu nenutil. Nabízím tomuto kraji své vědomosti, dovednosti a návyky, které jsem za léta působení u policie získal," uvedl se nový krajský policejní šéf.

Neopomenul také ocenit kvalitu zlínské krajské policie i vysokou objasněnost trestné činnosti ve Zlínském kraji.

Jaromír Tkadleček začátek svého působení ve vedení krajské policie Zlínského kraje vidí prozatím jako přechodné období. Situace je pro něj o to složitější, že místo opustil i jeden z významných náměstků.

„Takže logicky, jsou tu pro mne tři podstatné priority, které se rýsují. Dořešit personální otázky, ve kterých vidím velký prostor, dále ekonomickou oblast, kde bude podle mne co řešit a také to, aby zlínská krajská policie odváděla co nejkvalitnější a nejefektivnější policejní práci," prozradil své tři nejdůležitější úkoly v nové funkci.

Proto Jaromír Tkadleček hodlá v prvním případě řešit pozici náměstka pro vnější službu.

„Nechci však tuto situaci uhrát ani zítra ani za týden. Že bych sem přišel s nějakým konkrétním jménem nového náměstka pro vnější službu, a i když je to pro mne významná pozice, tak to určitě ne. Proces obsazení této pozice vidím minimálně na měsíc," vysvětlil Tkadleček.

Co se týká personálních věcí, tak Jaromír Tkadleček zdůraznil, že zlínskou krajskou policii zásadní zemětřesení nečeká.

„Určitě navážeme na ty pozitivní, logické a funkční procesy, které tady už nastaly. Je však ale jasné, že s příchodem nového šéfa, s novými životními zkušenostmi a novými ať už objektivními, či subjektivními pohledy, ty změny přijdou," oznámil. Netajil se i tím, že se budou dělat některé věci jinak.

„Zcela jistě se budu zabývat i tím, že Zlín má značný počet tabulek, a to i na krajském ředitelství, které nejsou obsazeny," naznačil dál nový krajský policejní ředitel Tkadleček.

Kdo je Jaromír Tkadleček

- Nový krajský policejní ředitel má osmačtyřicet let.

- Je doktorem práv, která vystudoval na právnické fakultě v Bratislavě.
- V bezpečnostních sborech působí již devětadvacet let, z toho ve služebním poměru u policie pětadvacet let.
- Nejdelší dobu u policie strávil na Bruntálsku, v různých pozicích celkem sedmnáct let.
- Pracoval několik let v příhraničních oblastech s Rakouskem a Německem v jižních Čechách a také krátce v Praze.
- Studoval na Středoevropské policejní akademii ve Vídni a poté absolvoval řadu studijních pobytů, praxí a stáží v sedmi členských zemích EU.
- Je ženatý, má dvě dospělé děti.
- Rodinu a zázemí má na Bruntálsku.