„Hořelo zde několik balíků slámy. Na místo byly povolány tři jednotky a čtyři cisterny," upřesnil kapitán Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Pavel Řezníček.

Požár byl hasiči rychle lokalizován a balíky slámy rozebrány.

Poměrně větší zásah čekal hasiče během následujících hodin v nedaleké obci Lutopecny. Požár stohu slámy poblíž zemědělského družstva byl na operačního středisko hasičů oznámen v pondělí 19:40.

„Jednalo se o stoh délky dvacet metrů a výšky asi pět metrů," upřesnil mluvčí HZSZK Libor Netopil.

Požární poplach byl vyhlášen jednotkám profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž a dobrovolným kolegům z Lutopecen, Ratají a Kroměříže. Jako první se na místo dostavila jednotka profesionálů z Kroměříže. V tu dobu byl už plameny zasažen celý stoh. Velitel zásahu tak požádal o vyslání dalších posilových jednotek.

„Na místo byly povolány dobrovolní hasiči z Hulína, Šelešovic, Zborovic a v rámci mezikrajské výpomoci i jednotka profesionálů ze stanice Kojetín," informoval Netopil.

K likvidaci požáru bylo nasazeno celkem devět cisteren. Intenzivním hašením se jednotkám podařilo zabránit rozšíření plamenů na blízký kravín a tři minuty před devátou hodinou požár lokalizovat.

„Zjišťování příčiny vzniku požáru a výše způsobené škody je předmětem dalšího společného šetření hasičů a policistů," dodal Netopil.