„V 7:13 byl na tísňovou linku oznámen požár dřeva ve sklepě jednoho z rodinných domů. Na místo byli vysláni profesionální a dobrovolní hasiči z Bystřice pod Hostýnem a hasiči místní dobrovolné jednotky,“ vylíčil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Oheň podle něj zasáhl hromadu palivového dřeva uloženého pod elektrickým ohřívačem vody v jedné ze sklepních místností domu.

„Hasiči s dýchací technikou vnikli do zakouřeného sklepa a požár zlikvidovali. Při pohybu sklepními místnostmi, ve kterých byla vlivem zakouření takřka nulová viditelnost, ale došlo k propadnutí jednoho ze zasahujících profesionálních hasičů do otevřené a nezajištěné studny v podlaze,“ poznamenal mluvčí s tím, že i přes naražení žeber zůstal hasič na místě až do ukončení zásahu.

Po uhašení záchranáři odvětrali vnitřní prostory domu a vynosili naskladněné dřevo před dům, kde ho ještě prolili vodou.

„Příčinou vzniku požáru, který způsobil majiteli škodu ve výši asi deset tisíc korun, byla technická závada elektroinstalace ohřívače vody. Hořící plasty odkapaly přímo na uložené suché dřevo pod ohřívačem a zapálily ho,“ dodal Libor Netopil.

Zásah hasičů podle něj naštěstí zabránil dalšímu rozšíření požáru, cena zásahem uchráněných hodnot byla stanovena na tři a půl milionu korun. 

Vizualizace přístaviště na řece Moravě v Kroměříži
Přístaviště v Kroměříži? Možná už v roce 2020