Dramatické chvíle zažili v neděli odpoledne obyvatelé Břestu. Hasiči tam totiž museli likvidovat požár, který vypukl v jednom z tamních bytů. Jeden člověk byl ohněm zraněn a do nemocnice jej musel transportovat vrtulník.

"Ve 14.19 hodin přijal operátor tísňové linky krajských hasičů oznámení o požáru v objektu bytového domu sociálních služeb. Podle oznamovatele byl požár uhašen. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž," popsal mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Vybarvený běh v Kroměříži
Vybarvený běh bavil v centru Kroměříže zástupy lidí

Po příjezdu na místo podle něj velitel jednotky potvrdil, že požár, který vznikl v místnosti koupelny, byl už uhašen uživateli bytu. Hasiči prostor hoření zkontrolovali a celý byt odvětrali pomocí přetlakové ventilace.

"Při hašení požáru došlo k popálení dýchacích cest uživatele bytu. Toho si do své péče okamžitě převzala posádka zdravotnické záchranné služby, vzhledem k závažnosti zranění byl na místo události vyslán vrtulník letecké záchranné služby," potvrdil mluvčí.

Dodal, že okolnosti požáru a výše způsobené škody jsou předmětem dalšího šetření hasičů a policistů.

"Událost potvrzuje nebezpečnost i těch rozsahem a intenzitou malých požárů. Mimo intoxikace kouřem nebo popálení může totiž při vdechnutí horkých zplodin hoření dojít i k zasažení dýchacích cest," uzavřel Libor Netopil.

Opravy ulice 6. května v Holešově jsou v plném proudu a hned tak neskončí: pracuje na nich totiž rovnou několik firem s různými úkoly.
Opravy ulice 6. května v Holešově dál trápí řidiče