V sobotu 28. ledna 2017 se v hotelové zážitkové restauraci Vyhlídka uskuteční další z degustačních večerů, které do Spa hotelu Lanterna pravidelně lákají milovníky neobvyklých gurmánských zážitků. Tentokrát se bude konat na počest a za osobní účasti Jiřího Menzela, k jeho narozeninám a připomenutí výročí 50 let od premiéry celosvětově nejznámějšího filmu oceněného Oscarem, Ostře sledovaných vlaků.

Kuchaři se rozhodli menu pojmout jako poctu Menzelovým filmům a inspirovali se jejich gastronomií. Slavná kančí kýta v menu nemohla chybět.
„Pokud jde o přílohu ke kančí kýtě, po krátké diskusi, která rozhodně nebyla tak dramatická jako ve Slavnostech sněženek, jsme dali přednost šípkové omáčce," prozradil šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.

Menu společně s kuchaři sestavil odborník na gastronomii a etiketu stolování ze Slezské univerzity v Opavě Alexandr Burda, jenž bude večerem provázet. Hosté ochutnají také třeba Otíkovu králičí paštiku či antilopu na habešský způsob, nebudou chybět ani piva z Dalešického pivovaru á la Postřižiny a další speciality.

Degustační večer nazvaný Oscarový večer s Jiřím Menzelem se bude konat nejen 28. ledna, ale vypsán je i termín 2. června. Hosté, kteří spojí návštěvu večera s ubytováním, mohou využít zvýhodněnou cenu menu a zároveň spojit gastronomický zážitek s relaxací v hotelovém spa nebo letní přírodě Beskyd.

Kromě Oscarového večera s Jiřím Menzelem chystá Spa hotel Lanterna na nejbližší měsíce další atraktivní akci a to degustační večer s Pavlem Sapíkem, šéfkuchařem Terasy U Zlaté studně. Ten k přípravě menu jako hosta přizval i svého otce, rovněž vyhlášeného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Neobvyklý duel otce a syna Sapíkových se uskuteční 8. dubna.

Za tři týdny poté, 1. května, bude Spa hotel Lanterna opět hostit degustační večer s etiketou stolování Ladislava Špačka.

Více na www.lanterna.cz