VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Horal zahájí v sobotu grilovací sezónu, naporcuje dva halibuty

S příchodem teplejšího počasí opět startuje sezóna grilování, ze zahrádek i venkovních hospůdek se už zase linou vůně pečeného masa i dalších dobrot. Speciální program k této příležitosti připravuje na sobotu 13. května také hotel Horal ve Velkých Karlovicích.

11.5.2017
SDÍLEJ:

Horal zahajuje grilovací sezonu.Foto: Archiv Resortu Valachy

Zdejší grilovací terasa, vyhlášená mezi turisty díky malebnému okolí s výhledem do údolí a specialitám místních kuchařů, se právě v sobotu slavnostně otevře návštěvníkům a v rámci akce Vítání léta nabídne pestrý program s ochutnávkami.

„V 11 hodin začne ukázka porcování dvou velkých halibutů, čerstvě vylovených z moře, kterou povede Kamil Kneslík z Makra. Naši kuchaři z naporcovaných halibutů následně připraví různé grilované speciality. Připraveny jsou i degustace nových vín ročníku 2016, značkových rumů a zmrzliny, zájemci si mohou vyzkoušet výrobu valašských frgálů s našimi pekařkami nebo využít testovací projížďky na segwaích. Během dne zahraje cimbálová muzika Milana Mlčáka," láká šéf hotelu Horal Marek Bača.

Halibuta ochutnají gurmáni na různý způsob a to jako tatarák nebo na grilu s lilkovým pyré, s koriandrem a chilli papričkou nebo na chřestovém ragú s rajčaty. Pro zpestření kuchaři přidají i grilované kalamáry s bylinkovou nádivkou a tomatovou omáčkou a grilovanou chobotnici s marinovaným chřestem.

Terasa na Horalu bude do konce června otevřena příležitostně podle počasí, o prázdninách bude nabízet grilované speciality pravidelně každý víkend.

Autor: Redakce

11.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Holešov nevyužil přesilovku a zlobil se: Sudí si penaltu vymyslel

Funkcionalistickou vilu si Josef Maťa přistavěl k původnímu domku jeho rodičů. Zvolil strategickou polohu s průčelím do klidné Slavkovské ulice,  která je ale stále blízko centra.
3

Vila Josefa Mati je ukázkou čistého funkcionalismu

AKTUALIZOVÁNO

FOTO, VIDEO: Ze Zlína chtějí udělat francouzské Saint Tropez

Znovuobjevení filmových ateliérů ve Zlíně, to bude podle hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka jeden z hlavních kroků v kreativním programu kraje. 

Holešovští žáci ocenili své oblíbené učitele

V rámci třináctého ročníku akce Srdce na dlani, kterou každoročně pořádá holešovské středisko TyMy, převzali v pondělí 23. května ocenění přímo z rukou svých žáků nejoblíbenější učitelé tamních základních škol.

Na Den dětí zve poslední květnovou neděli také holešovské SVČ TyMy

Holešov - Na oslavu Dne dětí zve holešovské volnočasové středisko TyMy. Program začíná v neděli 28. května o půl třetí odpoledne přímo v areálu zámecké zahrady, kde si návštěvníci mohou projít pohádkovou stezku. Chybět nebudou hudební i taneční vystoupení kroužků centra, k dispozici budou kolotoče a odvážlivci si vyzkouší i lukostřelbu.

Na kroměřížské Octárně začal už sedmý ročník Food festivalu

V plném proudu je už od pátku v Kroměříži akce nazvaná Moravia Qualivo Food Festival. Sedmý ročník se koná v areálu tamního hotelu Octárna a potrvá až do neděle. 

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies