Sportovci se mohou registrovat on-line na webu www.valachytour.cz, při přihlášení do 6. února s garancí zvýhodněného startovného.

„Loni nám bohužel počasí nepřálo, kvůli nedostatku sněhu jsme museli běžky na poslední chvíli zaměnit za závod v terénním běhu. Zato letos si to, zdá se, pořádně vynahradíme. Podmínky pro běžky jsou ve Velkých Karlovicích stabilně výborné, přírodního sněhu je dost a podle předpovědí počasí nemá dojít k žádným teplotním výkyvům, které by kvalitu sněhu ohrozily. Těšíme se na opravdu pěkný sportovní zážitek," uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Pro závodníky bude připravena trasa dlouhá 15 km vedená údolím Léskové ve směru k hotelu Horal a zpět k hotelu Galik, kde bude start, cíl i zázemí i s možností převlékání a občerstvení. Startuje se intervalově, první závodník vyrazí na trať v 18 hodin. „Podmínkou účasti je z bezpečnostních důvodů čelovka. Závod se běží výlučně klasickou technikou," doplnila mluvčí pořádajícího Resortu Valachy Martina Žáčková.

Závodu dospělých budou tradičně předcházet závody dětí v různých věkových kategoriích na kratší vzdálenosti s hromadným startem. V 16 hodin budou soutěžit nejmenší děti do 6 let v klasickém běhu na 100 a 200 metrů. Starší děti už se pak utkají v závodu na běžkách na vzdálenosti od 300 do 1 200 metrů.

Vítězové se mohou těšit na hodnotné ceny, dospělí sportovci si mezi sebe navíc rozdělí prize money v celkové hodnotě 15 000 korun. „Sportovcům doporučujeme vzít si s sebou i plavky, po závodě se mohou prohřát v termálních bazénech a saunách našeho relaxačního centra Wellness Horal, které je jen 3 kilometry od místa konání," dodala Martina Žáčková.

Seriál VALACHY TOUR zahrnuje i letos celkem pět závodů v různých disciplínách pro dospělé i děti. Loni se do něj zapojilo téměř 3 000 sportovců.

Závody VALACHY TOUR
18. 2. Noční stopa Valachy
6. 5. Valachy duatlon
18. 6. Bike Valachy
4. 8. Valachy man
21. 10. Běhej Valachy