Nejlepší české stolnětenisové veterány čeká v Hluku Turnaj mistrů

Hluk – Vrchol sezony mají v sobotu před sebou nejlepší čeští stolnětenisoví veteráni, kteří se sejdou v posledním turnaji Velké ceny Masters. Závěrečného osmého podniku, v němž se představí osm nejlepších hráčů v každé kategorii se z regionálních stolních tenistů zúčastní také čtveřice Štefan Sagáčik, Jaroslav Došek, Petr Polák a Jaroslav Kučera. Na Slovácku se bude bojovat v celkem devíti mužských a čtyřech ženských kategoriích. V Hlucké sportovní hale bude připraveno celkem šestadvacet stolů. Na nich jsou na programu i duely o konečné umístění od deváté příčky. Nominováno je zhruba 200 stolních tenistů. Zápasy hráčů a hráček od 40 let až po souboje osmdesátníků začnou v 9 hodin. Turnaj mistrů vyvrcholí mezi 18. až 20. hodinou.

Mladí Berani hostí v moravském hokejovém derby Třinec a Vítkovice

Zlín – Dva zajímavé zápasy budou mít možnost vidět na začátku víkendu příznivci mládežnického hokeje. Mužstvo PSG Zlín se v juniorské extralize v pátek od 17 hodin střetne s Třincem a v sobotu se od 12.30 hodin změří síly s Vítkovicemi. Oba duely se odehrají na Zimním stadionu Luďka Čajky. ,,Třinec je ofenzívně laděný tým, který má kvalitní první útočnou lajnu. Pokud se nám ji podaří ubránit, tak nejsme bez naděje proti Severomoravanům uhrát příznivý výsledek. V tomto zápase bude také důležité, kdo vstřelí první branku," uvědomuje si před pátečním duelem domácí bek Vladimír Váňa. Nebezpečné budou i Vítkovice. ,,Ostravané naopak sází na pozornou defenzívu, v níž mají několik vysokých a hlavně dobře silové vybavených obránců. V partii s důrazným protivníkem proto moc gólů nepadne," předpokládá Váňa. Ten samozřejmě chce se svým mužstvem i v sobotu ve střetnutí s jedenáctým celkem soutěže vybojovat tři potřebné body. ,,Abychom na ně dosáhli, musíme podat disciplinovaný výkon a nesmíme se nechávat vylučovat. Hosté totiž mají velmi dobré přesilovky," ví, čeho se vyvarovat mladý zlínský hokejista Vladimír Váňa.

Ve florbalové divizi favorizovaný Hluk nedá Holešovu nic zadarmo

Hluk – Krajské derby má v neděli na programu florbalová divize mužů. V něm zkříží florbalky Spartak Hluk s Holešovem. Zápas v Hlucké sportovní hale v Boršické ulici začíná v 16 hodin. ,,Hostům nedáme nic zadarmo.," vzkazuje do Holešova domácí trenér Pavel Rochovanský, jehož tým se chystá z utkání vytěžit povinné tři body. ,,Hanáci se letos potýkají s velkou marodkou a zatím se jim vůbec nedaří. A protože je větší sportovní kvalita na naší straně, zápas zvládneme. Poslední celek tabulky ovšem nesmíme podcenit. Díky útočnému a agresivnímu pojetí by se nám to mělo podařit," hýří před derby sebevědomím Rochovanský. ,,Domácí předvádí hodně ofenzivní florbal. Někdy však mívají výpadky v obraně. Těchto nedostatků se chystáme využít. Taktiku proto postavíme na brejkových akcích," netaji se záměry před zajimavým florbalovým soubojem holešovský kouč Petr Šíma.

Florbalová Liga veteránů v neděli zavítá do Holešova

Holešov – Florbalová liga veteránů zavítá v neděli do Holešova. V rámci třetího turnaje sezony se ve sportovní hale ve Smetanových sadech představí také domácí holešovský kolektiv, který po neúplném pátém kole vede tabulku soutěže. Hanáci už v 9 hodin poměří síly s celkem Psycho Brno a ve 12.50 hodin jsou natěšeni na další brněnský kolektiv Aligators. Těžším soupeřem bude Psycho Brno. ,,Brňané ale zatím nejsou příliš sehraní, neboť v dosavadních zápasech pořád měnili sestavu. Proto sází hlavně na zabezpečenou obranu a ojedinělé brejkové akce. Pokud duel zvládneme takticky a nebudeme dělat chyby na naší polovině hrací plochy, tak bychom je měli překonat. V praxi to znamená, že budeme chytře útočit a střílet z každé pozice," věří svému kolektivu už v prvním souboji domácí forvard Václav Nuhlíček. Ani v polední partii by Hanáci neměli mít problém s plným bodovým ziskem. ,,Aligátoři zatím zaostávají za všemi soupeři. Nedaří se jim v koncovce a my je udoláme ofenzivním pojetím," nebere nic jiného, než výhru nad posledním celkem tabulky Nuhlíček.

Futsalisté Zlína chtějí překonat Ostravu rychlou kombinací a častou střelbou

Zlín – Na konci víkendu se v dalším druholigovém utkání pokusí naplno bodovat futsalisté UTB Zlín, kteří v neděli v 6. kole soutěže hostí celek VŠB Ostrava. Zápas ve sportovní hale Euronics začíná v 19 hodin. ,,Hosté letos mají mírně oslabenou sestavu. Přesto jsou pořád nepříjemným protivníkem. Nebezpečné jsou zejména jejich nacvičené standardní situace," podělil se o základní poznatky útočník zlínského kolektivu Pavel Krajča. Ten věří, že by jeho tým mohl v partii se zkušenými Severomoravany uspět. ,,Vysokoškoláci z Ostravy mají naopak prostupnou defenzívu a proto se nesmíme bát útočit. Problémy by jim totiž měla dělat naše rychlá kombinace a častá střelba. Sebevědomí by nám rovněž měla zvýšit skutečnost, že jsme ostravské mužstvo minulý týden vyřadili ve čtvrtfinále národního poháru," je před utkáním optimista Pavel Krajča.
Lubomír Hotař