V Otrokovicích se poběží 17. ročník půlmaratonu Josefa Podmolíka

Otrokovice – Atleti z TJ Jiskra Otrokovice pořádají v sobotu již 17. ročník Otrokovického půlmaratonu. Start 21,1 kilometru dlouhého podniku, který je zároveň Memoriálem Josefa Podmolíka, je ve 13.15 hodin u Dětského lanového centra lanáček na Baťově naproti otrokovické sportovní hale. Cíl je na stejném místě. Trať s asfaltovým povrchem je rozložená do sedmi okruhů a povede ulicemi města. Má absolutně rovinatý charakter. Pořadatelé vypsali čtyři kategorie mužů a dvě kategorie žen. Kromě toho je ještě připravený štafetový půlmaraton, půlmaraton smíšených štafet mládeže a stejně jako loni se v Otrokovicích poběží také závod v maratonu a půl. Běžci v tomto 63,2 kilometrovém podniku, jenž se koná na cyklostezce na okruhu podél řeky Moravy, uslyší startovní výstřel už v 8 hodin. Loni v 16. ročníku Otrokovickém půlmaratonu zvítězil reprezentant Keni Moses Masai Komon, jenž bral první příčku za čas 1:05:21. V ženách dominovala časem 1:21:23 Emishaw Niguse Senbeta z Etiopie Traťové rekordy drží z roku 2014 Keňané V mužích Moses Kipruto Kibire (1:04:59) a mezi ženami Peris Jerono (1:13:37). Premiérový ročník závodu v maratonu a půl v loňském roce v Otrokovicích ovládl ve světovém rekordu Daniel Orálek. Reprezentant Moravské Slavie Brno dosáhl v 63,2 kilometru dlouhém podniku času 4:13:13.

V Luhačovicích pořádají 7. ročník krosového Běhu Kerteamu

Luhačovice – V sobotu se koná 7. ročník Luhačovického běhu Kerteamu. Start 4.5 kilometru dlouhého hlavního závodu mužů, který má převýšení 150 merů, je v 11 hodin na nábřeží u městského domu kultůry Elektra. Už od 10 hodin si může na zkrácených tratích postupně zazávodit mládež do 6 let (100 metrů), do 9 let (300 metrů), do 12 let (600 metrů) a do 15 let (1000 metrů). Prezentace začíná v 9 hodin. ,,Počátečních a závěrečných 500 metrů se běží po rovině po asfaltu. Jinak je celá trať vedená po lesních cestách v náročném kopcovitém terénu nad lázeňským areálem a Pražskou čtvrtí. Místy se poběží i po úzkých lesních stezkách," informuje ředitel závodu Dalibor Slovák. Loni v Luhačovicích zvítězili Jan Procházka z Dobřichovic reprezentující Kerteam (16:30) a Jana Žaludková z Cyklogatu Malenovice (21:13).

V listopadovém zlínském Běhu na 2 míle dostanou atleti ve Zlíně lívanec

Zlín – Předposlední závod z celoroční dvanáctidílné série Běh na 2 míle 2016 uspořádají v sobotu ve Zlíně. Start jedenáctého podniku letošní sezony je na tradičním místě v oblasti průmyslové zóny v Přílukách u budovy Madal Bal, v 9 hodin. 3,2 kilometrů dlouhý závod je rozložený do dvou rovinatých okruhů s asfaltovým podkladem. Zváni jsou muži i ženy všech věkových kategorií. Pořadatelé navíc pro všechny účastníky v cíli připravili chutný teplý lívanec se skořicí.

Futsalisté UTB Zlín chtějí ve druhé lize konečně bodovat

Zlín – Konečně bodovat chtějí ve 4. kole východní divize 2. ligy futsalisté UTB Zlín. Jejich obětí by se mělo stát na domácí palubovce béčko Hodonína. Utkání s Jihomoravany je na programu ve Sportovní hale Euronics v neděli od 19 hodin. Tým z krajského města doposud v soutěži odehrál dva zápasy a v obou se musel smířit s porážkami. ,,Hodonínský celek je loňským druholigovým nováčkem. Zatím jsme ho dvakrát vysoko porazili. Tým z jihu Moravy se však před letošní sezonou spojil s prvoligovým Tangem Brno. Proto má nyní kvalitnější soupisku," upozornil domácí forvard Pavel Krajča. Ten si uvědomuje, že cesta jeho mužstva k úspěchu nebude snadná. ,,V porovnání s duely proti Baníku Ostrava a Brněnským Žabinským Vlkům je nutné zrychlit přechod do útoku. Kvalitní musí být také blok v obraně. Proměnňovat musíme i standardní situace," ví jak překonat nepříjemného soupeře, který zatím v soutěži jednou vyhrál a dvakrát remizoval Krajča. Jeho kolektiv by měl do důležitého střetnutí nastoupit se všemi oporami.

Lubomír Hotař