Stolní tenisky Hluku zabojují se silnou Ostravou o remízu

Hluk – O první výhru v letošním ročníku ženské stolnětenisové extraligy se v pátek pokusí družstvo KST BOKA Hluk, které ve 3. kole elitní české soutěže vyzve kolektiv Ostravy. Zápas ve sportovní hale v Boršické ulici začne netradičně už ve 12.30 hodin. ,,Za hosty nastoupí devátá hráčka národního žebříčku Hana Bartošová, česká dvaadvacítka Miroslava Ságlová a pravděpodobně i nepříjemná Gabriela Štěpánová," předpokládá trojka Hlučanek Monika Vybíralová. Ta si uvědomuje, že Severomoravanky jsou velmi těžký soupeř. ,,Sestava hostů budí respekt. Nicméně v domácím prostředí bychom mohly s hráčkami z Ostravy sehrát vyrovnaný duel. Zvlášť, když k dispozici bude naše jednička Nikitchanka, jež by mohla v utkání získat tři singlové body. Snad nějaký další bod přidám i já a Staňka Slezáková," věří v podporu družstva Vybíralová, která by vzhledem k síle soupisek byla po střetnutí spokojená i s remízou.

Ve Valašském Meziříčí se běžci proběhnou městem

Valašské Meziříčí – V sobotu se koná 33. ročník Běhu městem Valašské Meziříčí. Start 10 kilometrů dlouhého oblíbeného podzimního městského závodu na Valašsku je v 10.30 hodin na valašskomeziříčském hlavním náměstí. Na stejném místě je také cíl. Pořadatelé podnik rozložili do pěti rovinatých okruhů. Prezentace probíhá v základní škole Žerotínova od 8 do 10 hodin.. Vypsány jsou kategorie pro muže i ženy. Žákovské kategorie si zazávodí na jednom dvoukilometrovém okruhu. Závod je dotován 30 000 kč a očekává se v něm účast zhruba 200 běžců. Loňský Běh městem Valašské Meziříčí vyhrál Martin Kučera z Univerzity Brno, jemuž v cíli naměřili čas 33:15.

V Kovářské pětce si zazávodí i Jan Čelůstka. Čestným hostem je Klára Křížová

Zlín – V sobotu se ve Zlíně uskuteční 4. ročník silničního běhu Kovářská pětka. Závod bude probíhat v bývalém Baťovském areálu. Pořadatelé vypsali kategorie pro muže, ženy, veterány, veteránky, juniory, juniorky, ale také pro mládež a zazávodí si rovněž štafety. Prezentace začíná v 10.30 hodin. Start dětských kategorii je naplánovaný od 11.45 hodin. Hlavní 5000 metrů dlouhý závod odstartuje ve 13.55 hodin. Centrum závodu je na ulici Vyvrečkova před budovou č. 72. Kovářská pětka se koná při příležitosti Dne řemesel a proto je kolem ní připravený bohatý doprovodný program. Speciálními hosty závodu jsou letošní mistr republiky v olympijském triatlonu Jan Čelůstka a česká reprezentanka v alpském lyžování Klára Křížová. Loni zlínský podnik v Baťovském areálu vyhráli Jan Čelůstka (16:22) a Jana Žaludková (19:39).

Na sobotní Noční běh v Holešově čelovky sebou

Holešov – Seriál večerních běhů 2016 zakončí v sobotu premiérový ročník Nočního běhu v Holešově. Start 10 kilometrů dlouhého závodu je ve 20 hodin v holešovské zámecké zahradě. Na stejném místě je také cíl. Prezentace probíhá od 15 do 19.30 hodin. Poběží se na okruhové trati směrem na Holešovské rybníky, Želkov a Dobrotice. Krosaři mají možnost poměřit síly ve čtyřech mužských a čtyřech ženských kategoriích. Zazávodit si můžou i tandemy Mix složené z jednoho muže a jedné ženy bez rozdílu věku. V povinné výbavě nařízené pořadatelem závodu jsou však vzhledem k večerním času čelovky. Od 18.30 hodin pořadatelé připravili ještě rodinný charitativní běh pro Davida. Ten měří jeden kilometr. Sportovní večer v Holešově zakončí od 22 hodin After night party.

V neděli se ve Zlíně poběží 5. ročník podzimního půlmaratonu

Zlín – V neděli se ve Zlíně poběží 5. ročník Podzimního půlmaratonu. Jednadvacet kilometrů dlouhý silniční závod, který organizuje zlínský klub Sri Chinmoy Marathon Team, bude probíhat na osmi rovinatých okruzích s asfaltovým podkladem v areálu průmyslové zóny v Přílukách. Společný start všech kategorií mužů i žen je před budovou Madal Bal v 10 hodin. Prezentace začne o hodinu dříve. ,,Zúčastnit se může každý zájemce z řad aktivních, nebo i rekreačních běžců. Navíc jsme stanovili přijatelné startovné 150 kč. V jehož ceně je i vydatný oběd," zve za pořadatele všechny zájemce Prinnet Slouková. Ta na startu očekává kolem stovky půlmaratonců. V loňském Podzimnmím půlmaratonu ve Zlíně-Přílukách zvítězili reprezentant krajského města Svatopluk Janečka (1:14:23) a členka Cyklogatu Malenovice Jana Žaludková (1:33:45).

Na startu Zlínské 50 se objeví olympionik Jan Škarnitzl

Zlín – V neděli se v krajském městě a okolí pojede 6. ročník bikemaratonu Zlínská padesátka. Pořadatelé připravili dvě tratě, které mají start i cíl na náměstí T. G. Masaryka. pod obchodním domem Prior. Delší měří 50 kilometrů, má převýšení 1390 metrů a startuje ve 12 hodin. Ve 12.15 hodin odstartuje kratší 20 kilometrový závod. Ten má převýšení 590 metrů. V obou těchto podnicích je vypsáno celkem 14 kategorii. Prezentace se koná mezi 8.30 a 10.30 hodinou. Trasa povede směrem na Luhačovice a zpět a okoření ji několik náročných výjezdů a sjezdů. Zajimavý bude zejména závěrečný tříkilometrový sjezd do cíle podél zlínského lyžařského svahu. Očekává se účast 400 bikerů a mezi nimi se na start postaví i účastník srpnových letních Olympijských her v Rio de Janieru Jan Škarnitzl.

Lubomír Hotař