„Vůbec nám to nevadí, naopak, utužíme tím partu,“ směje se kouč šelem Karel Ševčík, jenž v hlavním městě nehledal žádný z pětihvězdičkových hotelů.

„Jsme skromní, spokojíme se s vysokoškolskými kolejemi,“ dodal s úsměvem.

Více jej těší fakt, že od čtvrtka do neděle bude moci využít to nejlepší, co má k dispozici.

„Už došlo ke zúžení kádru. Odjela dvacítka v mých očích nejlepších. Ale formu ladíme až na září a start superligy,“ upozornil Ševčík, jenž při pohledu na „skupinu smrti“ kategorie Elite má nejskromnější ambice.

„Hlavně neudělat ostudu. Na úvod vyzveme asi to nejlepší, co bude na turnaji. Ale protože do vyřazovacích bojů postupují všichni ze skupiny, jdeme si turnaj užít. Lepší soupeře pro přípravu bychom nesehnali, dodatečné povolání do kategorie Elite bereme jako odměnu, svátek florbalu a nesmírně si toho vážíme,“ konstatoval pokorně otrokovický kouč, který přesto věří, že jeho tým alespoň jeden zápas vyhraje.

„Vždy chceme uspět. V play-off bude hodně záležet na losu, chceme se v Praze zdržet co nejdéle. Třeba do finále,“ zasnil se s velkým úsměvem Ševčík.

Ve středu po příjezdu čeká Pantery přípravný duel s prvoligovým Startem 98, ve čtvrtek ve 14 hodin již v rámci Czech Openu švédské Pixbo Wallenstam IBK, od 19 hodin pak úřadující švýcarský šampion SV Wiler-Ersigen.

„V pátek dopoledne pak Střešovice a pak již play-off. Všichni se již moc těšíme na duely s nejlepšími,“ dodal dobře naladěný Karel Ševčík, jenž by případný postup oslavil dobrým pivem či vínem.

Divizní fotbalisté Slavičína se ve 2. kole Mol cupu postavili Karviné.
Slavičín se proti Karviné držel. A spílal sudímu

Na Czech Open míří Hlučané a ženy Vsetína

Tři družstva ze Zlínského kraje (dvě mužská a jedno ženské) si v Praze ode dneška do neděle zahrají ve 25. ročníku největšího florbalového turnaje na světě Czech Open 2017. V hlavním městě České republiky se prezentovalo celkem 248 týmů z 19 zemí. Florbalového Czech Open se od jeho prvního ročníku v roce 1993 doposud zúčastnilo 4535 celků z 30 zemí.

Zlínský kraj bude letos v hlavní soutěži muži Elite reprezentovat klub Panthers Otrokovice. V této společnosti se představí 16 týmů.

,,Pro Pantery to bude těžká florbalová zkouška. Vždyť v základní skupině je čekají nejlepší celky současnosti. Pro Otrokovice by proto byl postup do čtvrtfinále velkým úspěchem,“ myslí si sekretář Jihomoravské florbalové unie Petr Šíma.

V Soutěži muži Open si zahraje 128 celků. Mezi nimi i Sběrači z Hluku.

,,Tým tvořený z kamarádů okolo divizního oddílu Spartak Hluk si jede turnaj užívat. Nemá ale nízké cíle. Pokud florbalisté ze Slovácka v Praze udrží disciplínu, tak můžou postoupit do osmifinále a možná i výše,“ odhaduje Šíma.

Soutěž ženy Open si zahraje 56 kolektivů. V této společnosti se porve o co nejlepší umístění tým Florbal Vsetín.

,,Valašky pojedou do Prahy navázat na dobré výsledky svých předchůdkyň. Vždyť v roce 2011 Vsetín postoupil do čtvrtfinále,“ předpokládá Petr Šíma.

Ten věří, že mladý vsetínský kolektiv by letos mohl vybojovat osmifinálovou účast.

,,Nováček I. ligy rád diktuje tempo hry. A pokud se bude Vsetínu dařit v koncovce, není bez naděje postarat se o překvapivé výsledky,“ věří jedinému ženskému zástupci z našeho kraje v hlavním městě jihomoravský florbalový sekretář.

Letošní Czech Open se bude hrát ve 14 pražských halách. Rozhodující souboje budou k vidění v neděli ve sportovní hale Sparty Podvinný mlýn. (hot)