„Máme za sebou neskutečně těžkou sezonu, ale tohle byla obrovská výzva. Jsem pyšná, že se nám to povedlo,“ radovala se v tiskové zprávě česká reprezentantka Matelová, která se zúčastnila i olympijských her v Riu.

Finále okruhu ITTF se v polovině prosince odehraje v kazašské Astaně. Mezi osmi deblovými páry je díky Matelové premiérově české jméno.

Společně s Balážovou se v únoru na turnaji kategorie Platinum v Kataru probojovaly do semifinále. Pak ale musela slovenská jednička na operaci s nohou.

„Byly jsme v neustálém kontaktu. Navzájem jsme se podpořily. Přišly jsme sice o mistrovství světa v Düsseldorfu, ale pak se vše začalo obracet k lepšímu,“ popisovala Matelová.

Přitom československý druhý nejlepší evropský pár skončil až třináctý, ale vzhledem k tomu, že pět dvojic před nimi nesplnilo limit o minimálním počtu startů v kalendářním roce, posunuly se na konečnou osmou postupovou příčku.

„Pokusíme se uhrát co nejlepší výsledek. Všechny kvalifikované páry jsou velmi silné a my se pokusíme překvapit. Je to zcela výjimečný turnaj a myslím, že nám ještě nedošlo, co se nám povedlo,“ dodala Matelová. (hor)