Druhou příčku v podniku, který se běžel v chladném počasí, kdy rtuť teploměru ukazovala jeden stupeň pod nulou, umocněném ledovým větrem, obsadil v konkurenci 110 mužů s jednačtyřiceti- sekundovou ztrátou fryštácký Radoslav Šíbl (Ekodrill Zlín), bronzovou pozici vybojoval Josef Sedláček z týmu AK Kroměříž (34:29). V náročných podmínkách se v popředí výsledkové listiny zviditelnili i další regionální atleti. Radomír Bursa z klubu Author Tufo Trilife Zlín skončil časem 36:04 sedmý, Petr Veselský (36:52) devátý a Tomáš Neradil (oba Aspot Hulín) ve stejném čase desátý.

,,V Hulíně jsem chtěl otestovat moji aktuální formu. Proto jsem se od začátku snažil dostat na první pozici. Vítr byl ale dost nepříjemný, a tak jsem neběžel moc rychle. S výsledným časem jsem ovšem spokojený," přiznal v cíli Tomáš Steiner.

Druhý v pořadí Radoslav Šíbl přijel v rámci tréninku z Fryštáku do Hulína na kole. ,,I na mě dost fučelo, a tak je druhé místo v daných podmínkách i konkurenci pro mě dobrým počinkem," pochvaloval si promrzlý Šíbl.

Bronzový Josef Sedláček nedávno vyměnil klubové barvy a novému týmu se v prestižním silničním regionálním běhu odvděčil ziskem medailové pozice. ,,Po menším útlumu v posledním období se zase dostávám do formy. Jenom škoda, že zpočátku nechtěl čelo nikdo táhnout. Po obrátce jsem proto zrychlil a v pohodě si doběhl pro třetí místo," těší výkon i umístění Sedláčka.

V mírně arktických podmínkách si v Hulíně zazávodily také ženy. Těch se na Hané sešlo čtyřiadvacet. Vyhrála v traťovém rekordu hlavní favoritka Jana Žaludková (Cyklogat Zlín, 38:58) před Janou Dorazilovou z AK Kroměříž (39:17), třetí pozici brala za čas 40:06 Karolína Zádrapová z AK Drnovice.

,,Závod byl pro mě takticky zajímavý. Úvodních 500 metrů jsem běžela za Dorazilovou. Pak jsem ji předběhla a na čele si vytvořila menší, zhruba 200metrový náskok. Poté mi až do obrátky v Pravčicích vzal dost sil ledový protivítr. Po obrátce jsem ovšem zvýšila tempo, a protože těsně před cílem bylo jasné, že první příčku uhájím, tak jsem si mohla dovolit v závěru za odměnu zvolnit. Nenapadlo mě však, že atakuji rekord trati, což byl pro mě vzhledem k podmínkám příjemný bonus," divila se Jana Žaludková.

,,Rok jsem nezávodila a v Hulíně jsem si chtěla vyzkoušet, jestli jsem nezapomněla běhat. Výsledný čas mě proto dost překvapil," svěřila se stříbrná Jana Dorazilová. ⋌(hot)