Vzpěrači se také v prosinci velmi dobře zhostili jako náhradní pořadatel i uspořádání mistrovství ČR mladších žáků ve vzpěračském čtyřboji, kde nejmladší adepti vzpírání soutěží v trojskoku snožmo, hodu medicinbalem, trhu a nadhozu. Kromě pořadatelského úspěchu sklízeli úspěchy i sportovní.

„V této soutěži se perfektně představil Jan Kolář, který s přehledem ve své kategorii do 50 kg zvítězil a navíc přidal i český rekord v hodu 3kg medicinbalem. Honzovi zdatně sekundoval v kategorii do 45 kg Vojta Šimčík, pro kterého to byla první vrcholná soutěž. Nezalekl se zkušenějších soupeřů a obsadil pěkné 5. místo," spokojeně hodnotil účinkování svých oveček trenér holešovských vzpěračů Daniel Kolář.

Na úspěchy nejmladších navázali i junioři, kteří se překvapivě probojovali do celostátního finále juniorské ligy. V Ostravě byli vidět ti nejlepší junioři – reprezentanti ČR, kteří soutěžili i na mistrovství Evropy. Holešovští vzpěrači podali soustředěný výkon a po velkém boji, kdy se zdálo, že bychom mohli dosáhnout i na nejvyšší příčky, vybojovali bronzové medaile a zařadili se mezi absolutní špičku v kategorii juniorů v ČR. „Družstvo soutěžilo ve složení David Rybka, Jirka Matějíček, Daniel Kolář, Martin Schmidt, Josef Kolář a Michal Salaj," představil Kolář.

Žáci i junioři navíc vzorně reprezentovali na mezinárodních vánočních velkých cenách, které se konaly v Kopřivnici, Zlíně, Boskovicích a Brně. „Z těchto soutěží si odnesli vítězství Honza Sanétrník, Jan Kolář a Vojta Šimčík, druhá místa obsadili Katka Šemnická, Josef Kolář, Honza Kadlčík a Standa Sotorník a třetí místa získali Daniel Kolář, Vašek Šemnický a Jarda Hýžďal," pochlubil se holešovský kouč.

Ani muži se nechtěli nechat zahanbit a na úspěch juniorů navázali historickým postupem do vzpěračské extraligy mužů – nejvyšší soutěže v rámci ČR. Po vítězství v II. lize úspěšně prošli kvalifikací, kde porazili Nový Hrozenkov a zařadili se mezi šestici týmů, která bude v r. 2015 soupeřit v nejvyšší soutěži. Partu kolem zkušenějších vzpěračů Petra Navrátila, Michala Plisky a Josefa Brázdila doplnili vynikající junioři Martin Schmidt, Josef Kolář, Daniel Kolář a Jirka Matějíček a pod dohledem trenérů Vladislava Doležela a Daniela Koláře st. dokráčeli až na samotný vzpěračský vrchol.

„Je třeba podotknout, že vzpěrači jsou v rámci okresu Kroměříž jediný olympijský sport, který má zastoupení v nejvyšší ligové soutěži mužů a o to je tento úspěch větší, snad jej docení až historie," přeje si Kolář. „Pro úspěšné působení v extralize bude třeba tým ještě aspoň na jednom místě posílit a doufáme v podporu sponzorů, bez jejichž pomoci bychom se neobešli," posteskl si.

Svými výbornými výsledky v závěru roku potvrdili vzpěrači své postavení na vrcholu holešovských sportovců – vždyť zisk 4 titulů mistra ČR jednotlivců napříč všemi věkovými kategoriemi, řada medailových umístění na mistrovství ČR jednotlivců i družstev, zařazení třech závodníků – H. Sanétrníka, D. Koláře a I. Szuszkové do reprezentace ČR a v neposlední řadě postup mužů mezi vzpěračskou elitu řadí vzpěrače na nejvyšší místo mezi holešovskými sportovci. „Rádi mezi sebou přivítáme i další adepty tohoto mužného sportu, kontakt na klub je 737 665 114," láká nové tváře trenér Daniel Kolář.