"Nehoda byla hasičům oznámena v 16:33 hodin. Když spolu se zdravotnickou záchrannou službou přijeli do Rusavy, techniku museli odstavit v blízkosti hřbitova a k zraněnému traktoristovi pokračovali asi 500 metrů pěšky ve strmé stráni do místní lokality Hořensko," upřesnil za krajské hasiče Roman Žemlička. 

Nakonec vyšlo najevo, že v místě sváželi dřevo strýc se synovcem, při jízdě ve svažitém terénu se ale traktor převrátil.

"Mladý muž se snažil z traktoru vyskočit, ten ho ale zachytil. Jeho strýc ihned zalarmoval mobilním telefonem složky integrovaného záchranného systému," dodal Roman Žemlička.

Zdravotníci si po příchodu ke zraněnému okamžitě vyžádali vrtulník záchranné služby.

"Ten přiletěl kolem 17:22 hodin a přistál na nedaleké louce. Ještě předtím zdravotníci i hasiči společnými silami traktoristu ošetřovali a po příletu vrtulníku hasiči snesli zraněného do sanitky, která ho převezla k vrtulníku. Ten pak transportoval zraněného muže do nemocnice v Olomouci," vylíčil mluvčí.

Hasiči pak také zajistili traktor proti převrácení, a protože z olejové vany odkapával olej, použili na jeho zachycění odchytovou vanu.
Jak ve čtvrtek dodala policejní mluvčí Simona Kyšnerová, sedmnáctiletý mladík sjížděl z příkrého kopce.

"K traktoru měl připojenou dvoukolovou nebržděnou vlečku, která byla plně naložena dřevem. Při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou se stal traktor neovladatelný a převrátil se přes pravý bok na střechu, mladík při tom utrpěl vážné poranění dolní končetiny," podotkla mluvčí.

Přesné okolnosti události podle ní na místě vyšetřovali bystřičtí policisté, cizí zavinění vyloučili. (hed)

Řidička osobního auta skončila u Drahlova na střeše, ve voze s ní navíc cestovala i její malá dcerka: obě skončily v péči zdravotníků
Řidička převrátila u Drahlova Peugeot na střechu, v autě měla dítě