„Hasiči přijali původně hlášení o nehodě u Žalkovic a to v 16.57 hodin. Během jízdy zásahového vozu pak bylo dispečinkem zdravotnické záchranné služby upřesněno místo nehody a to v blízkosti železničního nadjezdu mezi Břestem a Říkovicemi," poznamenal za krajské hasiče Roman Žemlička.

Hasiči po příjezdu na místo našli nákladní vůz DAF a rozbitý osobní Fiat, ve kterém byla byla zaklíněná řidička. „Hasiči s hydraulickým vyprošťovacím zařízením rozebrali karosérii a ženu vyprostili na páteřním rámu, následně ji předali do péče zdravotníků," popsal zásah mluvčí.

Poté hasiči místo ohraničili výstražnými kužely s LED blikači a do příjezdu dopravní policie řídili kyvadlově dopravu. „Bohužel jeden z projíždějících řidičů byl tak nedočkavý, že svoji agresivní jízdou porazil několik kuželů s LED blikači, přičemž jeden zničil," upozornil Roman Žemlička.

Během vyšetřování nehody byla silnici v obou směrech uzavřena. „Osmadvacetiletá řidička Fiatu Punto jela po silnici ve směru na Břest a na rovném úseku z přesně nezjištěných příčin přejela do protisměru, kde se střetla s nákladním autem," shrnula kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Dopravní policisté podle ní provedli u jednapadesá­tiletého řidiče náklaďáku i zraněné řidičky dechovou zkoušku na alkohol. „V obou případech byla negativní, na obou vozech vznikla škoda za celkem dvě stě padesát tisíc korun," uzavřela policejní mluvčí. (hed)